Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Torsdag 7 juli Grattis Klas
Valuta
EUR 0.00 0.00 0
GBP 12.58 0.02 0.016
USD 10.55 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Tar täten i silikongummibranschen

Efter ägarbytet i våras har Rexsil AB ett starkt grepp om marknaden tillsammans med systerbolaget Sipla Nordic AB. Ett partnerskap som ger tillväxt.

Efter årsskiftet hoppas man komma igång med tillbygget av de befintliga lokalerna i Burseryd för att få mer plats att växa vidare. Något som den nye ägaren Thomas Nielsen är övertygad om att man kommer att göra.

Maria Johansson, kund- och ordermottagare på Rexsil AB, framför den del av lokalerna som kommer att byggas ut för att rymma den växande verksamheten.

Från konkurrent till samarbetspartner

- Det är en stor fördel för ett bolag om den tuffaste konkurrenten istället blir en samarbetspartner. Vi har varit konkurrenter i 18 år, nu har vi istället en rejäl marknadsandel tillsammans, säger Thomas Nielsen, som också är vd i Sipla Nordic AB.

Över 600 standardprofiler

Helsingborgsbaserade Sipla Nordic AB har 36 anställda och omsätter ca 52 miljoner per år. Kunderna omfattar allt ifrån små specialiserade företag till multinationella storföretag. Rexsil AB i Burseryd har 10 anställda, omsätter ca 22 miljoner kr årligen och har över 600 olika profiler att erbjuda inom allt ifrån lister och fogband till slangar och självvulkande tejp.

Silikongummit blandas i olika färg och hårdhetsgrad efter kundernas önskemål. Här matas dörrbladstätning ut från maskinen.

Unika materialegenskaper

Silikon ändrar inte sin ursprungliga form även om det utsätts för långvarig belastning och specialtyper av silikon kan behålla sin elasticitet från -115° ända upp till 300° C. Inget annat gummimaterial ger samma möjlighet till färgsättning i klara och distinkta färger. Materialets homogenitet och process-stabilitet möjliggör också tillverkning av spritsade produkter med mycket snäva toleranser.


Edith Roos vulkaniserar packningar till apparater.

Text & foto: Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Rexsil AB

(Rexsil AB)

Telefon: 0735267316
Mail: rexsil@telia.com

Besöksadress:
Tallgatan 9
33377
BURSERYD

Postadress:
Tallg. 9
33377
Burseryd

Webbadress:
www.rexsil.com