Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Elskåpsmontörer med känsla för hantverk

Sedan starten för 11 år sedan har de gått från 4 till 50 anställda. Möt Rimeda i Värnamo som förser byggbranschen med avancerade kundanpassade elskåp.

 

 

– Det är ju inte klokt egentligen, att vi blivit så här många på så här kort tid. Men anledningen att vi lyckats är att vi kom in väldigt rätt i tiden konjunkturmässigt, med den byggboom som har varit. Och vi har en väldigt låg personalomsättning. Här trivs man och har möjlighet att påverka sitt jobb, säger Rickard Amrén, marknadschef.

 

”Våra medarbetare är helhetsexperter”, säger Rickard Amrén, här tillsammans med en handfull av totalt ca 50 anställda i företaget.

 

 

Professionella elskåpsbyggare

 


Som industriföretag i Gnosjöregionen är man lite annorlunda.

Varje år levererar Rimeda ut cirka 15 000 serietillverkade lägenhetscentraler och därtill uppemot 3 000 kundanpassade centraler, golvskåp och ställverk upp till 1600A för offentliga miljöer som skolor, industrier och sjukhus. Men här på Runemovägen i Värnamo finns inga stora tillverkande maskiner, här är de anställda den stora tillgången med sin kompetens. För konsten att bygga avancerade elcentraler kräver kunnig personal.
– Vi internutbildar vår personal, annars skulle vi aldrig ha kommit dit vi är idag, konstaterar Rickard.

 

Personalen är den stora tillgången. Det tar två till tre år att gå från nyanställd till fullärd elskåpsmontör hos Rimeda.

 

 

Hållbara och trygga leveranser

 


Montörerna på Rimeda är med hela vägen från ax till limpa, från att plocka komponenter på det stora lagret till testkörning och CE-märkning av färdigmonterad elcentral.
– Det tar flera år att bli en duktig montör och det skapar en extra yrkesstolthet, säger Rickard.
Såväl komponenter som kapsling kommer från samma europeiska leverantör, Hager, vilket har varit en stor trygghet under både pandemi och efterföljande tider med krig och komponentbrist.
– Vi har alltid försökt att hålla ett stort eget lager, vilket på många sätt har räddat oss när vi jobbar med så stora volymer. Det är också tryggt att veta ur miljö- och hållbarhetsaspekter att i princip alla komponenter kommer från Europa, säger Rickard.

 

 

”Hög kvalitet, stort tekniskt kunnande och snabba leveranser är vår styrka”, säger Rickard Amrén, marknadschef och en av grundarna bakom Rimeda.

 

 

 

Fakta: Monterar och konstruerar kundanpassade el-centraler. Vi erbjuder kompletta helhetslösningar upp till 1600A.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

RIMEDA AB

(RIMEDA AB)

Telefon: 0370501620
Mail: offert@rimeda.se

Besöksadress:
Runemovägen 10
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Runemov. 10
33134
Värnamo

Webbadress:
rimeda.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår