Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.23 -0.05 -0.047
GBP 12.04 -0.01 -0.015
USD 9.04 -0.04 -0.036
BÖRSEN 17:24
-1.33%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

AVANCERAD SVETSNING FÖR DE HÖGSTA KRAVEN

När det gäller extrema hållfasthetskrav och komplicerad svetsning ligger Robotec i topp. Följ med på besök hos svetsspecialisterna i Smålandsstenar.

 

– Vi får ofta höra från våra kunder att vi har gjort ett fint jobb med komplicerade detaljer. Svetsning är vår huvudgren, säger vd Monica Söderberg.

 

Två åkbanerobotar är utrustade med CMT-teknik för rena svetsfogar och minimal efterbearbetning. ”Svetsning är vår huvudgren”, säger vd Monica Söderberg.

 

Manuell svetsning av chassin

 

Hon tar oss med ut på verkstadsgolvet där Van Toan Tran precis avslutat ett omfattande svetsjobb. Det handlar om manuell svetsning av stora chassin och underreden till skogsmaskiner – ett fordon som utsätts för tuffa påfrestningar.

– Detta är bakdelen till en mindre skogsmaskin,berättar Van. Han har sammanfogat nära 50 delar utan fixtur.

– Du måste ha allting i huvudet. Det gäller att veta var man ska börja och ta varje bit, steg för steg i rätt riktning, för att bygga en produkt, säger Van.

 

Hantverksskicklighet och lång erfarenhet. Van Toan Tran utför specialsvetsning av komplicerade detaljer hos Robotec AB.

 

Svetsning – ett hantverk

 

Svetsningen av just den här bakdelen tar ungefär en arbetsdag i anspråk.

– Vi bygger inte som på Volvo med löpande band, här är det hantverk som gäller, säger Van och ler. Han har jobbat som svetsare på Robotec i snart 20 år.

 

Lite längre bort sitter Jessica Eriksson och svetsar hydraultankar till samma skogsmaskin som Van arbetar med. Efter sin mammaledighet valde Jessica att utbilda sig till svetsare eftersom behovet av arbetskraft är stort.

 

Jessica Eriksson ser till att svetsfogarna i hydraultanken är hundraprocentigt täta och fina.

 

Brett utbud av tjänster


– Och när jag hörde att man behövde folk här så sökte jag hit, säger Jessica. Nu är hon inne på sitt sjätte år – och älskar jobbet.

– Praktiska arbeten har alltid passat mig, säger hon och ler. Van och Jessica är två av totalt nio manuellsvetsare hos Robotec. Man har också fyra bemannade robotsvetsstationer, samt kantpressning, rörbockning och rullformning i huset.

 

 

 

FAKTA ROBOTEC AB

Robotec är legotillverkare i metall och specialiserar sig på svetsning och bockning. I sin tillverkning har de robotsvetsning, manuell svetsning, rörbockning, kantpressning, rull-bockning, borrning/gängning och montering.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Robotec AB

(Robotec AB)

Telefon: 037133001
Mail: info@robotec.se

Besöksadress:
Plåtgatan 5
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Plåtg. 5
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.robotec.se