Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 09
Onsdag 26 februari
Grattis Torgny, Torkel
Valuta
EUR 10.58 0.01
GBP 12.63 -0.02
USD 9.73 -0.02
BÖRSEN 06:55
0.00%

Stark utveckling inom plåtbearbetning

25-årsjubilerande Robotec växer inom kantpressning – och stärker profilen som familjeföretag med fokus på plåtbearbetning och svets.

 

Det är ett företag i stark utveckling med lång erfarenhet av avancerad svetsning och plåtbearbetning. Robotec i Smålandsstenar levererar tunga och avancerade detaljer i plåt och rör till kunder inom bland annat fordon, renhållning, återvinning och skogsindustri.

 

Familjeföretaget Robotec AB drivs av Monica Söderberg (mitten) tillsammans med dottern Fanny och sonen Victor.

 

Optimerad produktion med nyinvesteringar


Men den senaste investeringen tar matchen med den ökade orderingången inom kantpressning. Stora detaljer innebär i regel kortare serier, och för att optimera produktionen och korta ledtiderna har man investerat i två kantpressar med automatiska verktygsbyten, snabb programmering och automatisk vinkelavkänning.
– Den första maskinen blev fullbelagd nästan med en gång, så när en av våra äldre kantpressar i huset började krångla blev valet enkelt. Vi bestämde oss för att byta ut även den mot ännu en LVD Toolcell, säger vd Monica Söderberg.

 

Den nya kantpressen med automatisk verktygsväxling, en LVD Toolcell 135/30, är den andra i ordningen som installerats hos Robotec.

 

Dramatiskt minskade ställtider


De nya kantpressarna har inneburit att Robotec minskat ställtiderna dramatiskt.
– I vissa fall har vi gått från en timmes ställtid till fem minuter. Vi har också kunnat minska felmarginalerna rejält eftersom pressningen är väldigt exakt och den automatiska vinkelavkänningen sparar mycket tid, säger Jovan Stanojlovic, produktionsansvarig.

 

Brett utbud av tjänster


Processerna som erbjuds i huset innefattar såväl kantpressning och svetsning – både robot och manuell – som rörbockning och rullformning i den nya rundvalsmaskinen, även utrustad med konvals. Även konisk rullformning i både små och stora dimensioner är en stor del av tillverkningen.

 

Som underleverantörer till svensk industri tar Robotec fram kundunika produkter enligt önskemål, bland annat kantpressade detaljer i tunnplåt upp till 25 mm.

 

Hoppas locka ungdomar till industrin


Just nu söker man efter ytterligare kompetens, framför allt på svetssidan, för att matcha ökad orderingång.
– Vi har ett bra tryck i produktionen och konjunkturen är fortfarande god. Förhoppningsvis kan vi locka ännu fler ungdomar till industrin, säger Monica.

 


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh & Robotec ABKONTAKTUPPGIFTER

Robotec AB

(Robotec AB)

Telefon: 037133001
Mail: info@robotec.se

Besöksadress:
Plåtgatan 5
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Plåtg. 5
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.robotec.se