Vecka 15 Söndag 14 april Grattis Tiburtius
Valuta
EUR 11.59 0.08 0.08
GBP 13.55 0.00 0
USD 10.89 0.16 0.16
BÖRSEN 17:30
0.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Flexibel automation är Salvagninis DNA

Från tillverkning i stora serier till produktion-on-demand. Från lagerhållning till just-in-time. Flexibla system för plåtbearbetning gör det möjligt.

 

 

– I över femtio år har Salvagninis vision varit att förvandla packar av plåt till en mängd olika produkter i en ”lean” produktion, säger Björn Ahlqvist, vd Salvagnini Scandinavia.

Och med den tydliga trenden där små och medelstora serier i en alltmer varierad produktionsmix är vardag tycks Salvagninis koncept ligga helt i tiden.

Målet är att optimera varje enskild produktionsfas, att med maximal produktionseffektivitet och med så kort verktygsomställning som möjligt byta från en produktionsdetalj till en annan – oavsett materialegenskaper och geometri på råmaterialet.

 

”Produktivitet handlar om både kvantitet och kvalitet. Salvagninis flexibla automatisering ger produktionskontroll”, säger Björn Ahlqvist.

 

Ökad effektivitet i varje produktionsfas

 

– Alla Salvagninis lösningar är utformade för att öka effektiviteten i den specifika produktionsfasen, förklarar Björn.

Kanske blir det som allra mest tydligt när man pratar panelbockning, något som varit ett begrepp inom Salvagnini sedan den första P4:an designades och tillverkades 1977.

– Det är en maskin som mer än någon annan representerar Salvagninis anda, just för att den kombinerar banbrytande teknologi med produktivitet, autonomi och flexibilitet, säger Björn.

Universella bockningsverktyg eliminerar ställtiden eftersom byte/omställning sker i ”masked time”. Hela sortimentet av material anpassas automatiskt till storlek och geometri på det som ska tillverkas – utan maskinstillestånd eller manuell omställning av verktyg.

 

Två stans-, klipp- och panelbockningslinjer (S4+P4) är här integrerade i ett större MV-lagersystem.

 

MV-lagersystem med en S4 i linje med en P4-2725 med integrerad robot för automtisk stapling av bockade detaljer.

 

Hantera flaskhalsar både uppströms och nedströms

 

Även Salvagninis utbud av laser, stans, klippning och kantpress bygger på samma flexibilitet när det gäller att minimera ställtid och aktiviteter med lågt mervärde. Men hög produktionseffektivitet kan skapa flaskhalsar vid inmatning och utmatning. Hur hanterar Salvagnini den utmaningen?

– Svaret är ett brett, modulärt utbud av automatiseringar som kan konfigureras för att möta olika produktionsbehov och passa praktiskt taget alla layouter, förklarar Björn.

Här handlar det om inmatning, utmatning och sorteringsanordningar liksom mjukvara som ”sänker inträdet till en värld av smart tillverkning.”

– Det är vad digitalisering handlar om för Salvagnini; att skapa tillgängliga lösningar som är enkla att använda, säger Björn.

 

Högdynamiska fiberlasern L5 med LTWS lagersystem och Salvagnainis patenterade automatiska sorterings-/staplingssystem.

 

 

 

FAKTA
Salvagnini Scandinavia – maskinleverantör inom tunnplåtsbearbetning, en ledande innovatör inom teknologin för flexibla automatiska maskinlösningar.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Salvagnini Scandinavia Aktiebolag

Telefon: 037020730
Mail: info@salvagnini.se

Besöksadress:
Bredastensvägen 14
33144
VÄRNAMO

Postadress:
Bredastensv. 14
33144
Värnamo

Webbadress:
www.salvagnini.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår