Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 13 Tisdag 28 mars Grattis Malkolm, Morgan
Valuta
EUR 11.21 -0.01 -0.011
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.38 -0.05 -0.046
BÖRSEN 17:30
1.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Flexibel plåtbearbetning med Salvagnini

Från ”Stand-alone” till kundanpassat FMS-system – allt fler företag i Gnosjöregionen investerar i Salvagninis maskinlösningar för tunnplåtsbearbetning.

 

– Under hela pandemin har vi sålt bra och Salvagnini globalt gjorde faktiskt sin bästa mars-april någonsin, mitt under pågående pandemi, berättar en stolt och nöjd Björn Ahlqvist, vd Salvagnini Scandinavia.

 

Modullösningar ger maximal flexibilitet

 

Att Salvagninis maskinkoncept för tunnplåtsbearbetning ger utvecklingspotential till varje enskild kund är tydligt. Modullösningar och smarta flöden lägger grunden för att man ska uppnå maximal flexibilitet på verkstadsgolvet, från standardlösningar med den lilla ”stand-alone-maskinen” till den kompletta smarta fabriken.

 

Läget i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an är perfekt. Sedan Salvagnini Scandinavia etablerade sig här har man vuxit starkt i Gnosjöregionen.

 

4.0 konceptet – Den smarta fabriken

 

Här kommunicerar laser, stans, panelbock och kantpress med varandra via Salvagninis nya plattform ”STREAM” och synkas/styrs av Salvagninis egenutvecklade orderhanteringssystem OPS, allt kopplat till kundens ERP/MRP-system. Andra bearbetningsmaskiner och flöden kan också integreras i ett helautomatiskt processystem och med hjälp av ”Digital Tvilling” kan tester och simuleringar genomföras för en optimal produktion. Dessutom möjliggörs realtidsövervakning av maskinens prestanda liksom oberoende analyser med Salvagninis IoT-lösning (Internet Of Things) LINKS.

– De senaste åren har vi tagit ännu ett steg in i den virtuella världen. Vi har sålt in en hel del Smart Factory-lösningar globalt och detta kommer mer och mer även här i Sverige. Tid är pengar och därför är automation med flexibilitet viktigare än någonsin för en kostnadseffektiv produktionsprocess, säger Björn.

 

Smart factory med Salvagnini. ”Vi har tagit ännu ett steg in i den virtuella världen”, säger vd Björn Ahlqvist.

 

Allt fler väljer Salvagnini

 

Ricana Concept hör till de senaste kunderna i Gnosjöregionen som valt att utveckla sin plåtproduktion genom att investera i Salvagninis panelbock P2lean-2120. Andra nöjda kunder, berättar Björn, är IRE Metall liksom Gårö Plåtprodukter.

– Hos Gårö har vi nyligen installerat Salvagninis högdynamiska fiberlaser L5, 6kW, med LTWS lagertorn, samt helautomatisk staplings- och sorteringsrobot, berättar Björn.

Den högdynamiska L5 fiberlasern är med 6kW laserkälla unik eftersom man jobbar med en väldigt smal skärstråle.

– Vi är ensamma på marknaden om att jobba med en skärstråle på 50 μ på 6kW, med egenskapen att vi får en mindre energikrävande laserkälla, snabbare skärtid och mindre gasåtgång vilket ger en mer kostnadseffektiv process, säger Björn.

 

Allt fler upptäcker panelbockmaskinernas möjligheter att skapa avancerade profiler i flexibla serier och med snabba omställningstider.

 

 

FAKTA
Salvagnini är maskinleverantör inom tunnplåtsbearbetning, en ledande innovatör inom teknologin för flexibla automatiska maskinlösningar.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Salvagnini Scandinavia Aktiebolag

Telefon: 037020730
Mail: info@salvagnini.se

Besöksadress:
Bredastensvägen 14
33144
VÄRNAMO

Postadress:
Bredastensv. 14
33144
Värnamo

Webbadress:
www.salvagnini.se