Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Måndag 4 juli Grattis Ulrika, Ulla
Valuta
EUR 10.78 0.03 0.033
GBP 12.51 0.04 0.041
USD 10.35 0.04 0.037
BÖRSEN 17:30
0.63%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Investeringsviljan finns trots krisen”

Flexibilitet och kostnad per detalj – två avgörande faktorer som gör att allt fler väljer Salvagninis maskinkoncept för tunnplåtsbearbetning.

 

Mitt under pågående pandemi har Salvagnini Scandinavia tagit hem orders på motsvarande 84 miljoner SEK, både i projekt som pågått under längre tid men också där kunder fattat snabba beslut om investering.
– Investeringsviljan finns, och min känsla är att detta inte handlar om en lågkonjunktur utan en tillfällig dipp på grund av pandemin. Jag tror att skandinavisk industri på sikt kommer att gagnas av detta, att man kommer att lägga lite mer tillverkning på hemmaplan, säger Björn Ahlqvist, vd.

 

En av storsäljarna just nu, panelbockningsmaskinen P2lean, visas i Salvagninis showroom i Värnamo, där Per-Olof Wallin (tv) och Erik Arden (th) ofta får ta emot besökare.

 

Stark tillväxt i Skandinavien


– Det har gått fem år sedan Salvagnini Scandinavia AB flyttade in i nybyggda lokaler utmed E4:an i Värnamo. Under samma tid har omsättningen ökat med ca 65 procent och man har vuxit med både personal och ytterligare tillbygge av lokalerna. Idag har företaget 33 anställda och ingår som ett av 23 bolag i Salvagnini Group med säte i Italien.
– Vi har ett mycket bra förhållande med våra ägare som har stöttat oss så att vi kan möjliggöra den här tillväxten i Skandinavien, konstaterar Björn.

 

Hjälper kunden till smarta flöden


Framgången för Salvagnini stavas innovativ teknologi för tillverkning av flexibla automatiska maskiner inom tunnplåtsbearbetning.
– Vi jobbar mycket med smarta flöden och påbyggnadsbara modullösningar, berättar Björn.
Man var tidigt ute med lösningar inom digitalisering och Smart Factory, bland annat med utvecklingen av maskinkoncept som synkas i det egenutvecklade OPS-styrsystemet (Order Process System).
– Det här är en lösning som funkar lika bra i det lilla företaget som i det stora, där du till exempel kan köra laser, panelbock och kantpress tillsammans i en FlexCell, kopplad till ditt affärssystem, men också i en större helautomatiskt processystem där alla maskiner och flöden kan integreras med varandra, säger Björn.

 

Med flexibla maskinlösningar inom panelbockning, fiberlaser, kantpress och stans vill Salvagnini ta skandinavisk plåtindustri till nästa nivå. – Vi hjälper våra kunder att skapa smarta flöden, säger vd Björn Ahlqvist.

 

Panelbockning utan omställningstider


Flexibilitet är ett nyckelord. Alla tillverkande industrier brottas idag med minskade seriestorlekar och ökad ordervolym med krav på snabba omställningstider.
– Med våra panelbockningsmaskiner har du ingen omställningstid över huvud taget. Du kan arbeta automatiskt och med olika produktionsstrategier, från lean manufacturing till sats, kit-produktion eller enkelstyck, säger Björn.

 

 

 

FAKTA SALVAGNINI AB

Salvagnini är en ledande innovatör i teknologin för tillverkning av flexibla automatiska maskiner inom tunnplåtsbearbetning, allt ifrån standard ”Stand-alone” maskiner till helt kundanpassade FMS system, där vi med vår expertis tillsammans med Er designar och arbetar fram helt kundunika lösningar.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Salvagnini Scandinavia Aktiebolag

Telefon: 037020730
Mail: info@salvagnini.se

Besöksadress:
Bredastensvägen 14
33144
VÄRNAMO

Postadress:
Bredastensv. 14
33144
Värnamo

Webbadress:
www.salvagnini.se