Vecka 15 Söndag 14 april Grattis Tiburtius
Valuta
EUR 11.59 0.08 0.08
GBP 13.55 0.00 0
USD 10.89 0.16 0.16
BÖRSEN 17:30
0.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Salvagnini Scandinavia får ny vd

Maskinexperten inom flexibla system för tunnplåtsbearbetning växlar vd. Björn Ahlqvist tackar för sig och lämnar över stafettpinnen till Stefan Ek.

 

 

– Produkterna har ett fantastiskt renommé och Salvagnini är ett starkt varumärke inom tunnplåtsbearbetning. Det är också dags för mig att börja arbeta i Värnamo igen, säger Stefan Ek.

Från och med 1 maj 2023 tar Stefan över som ny vd för Salvagnini Scandinavia. Han har lång bakgrund inom maskinteknik, försäljning och ledarskap efter många år på företag som Troax, Herber, Pullmax, Orwak och även som vd och delägare på BLB Industries.

 

Sedan i höstas har de jobbat parallellt. Nu tar Stefan Ek över efter Björn Ahlqvist som ny vd för Salvagnini Scandinavia AB.

 

Försäljning i sju länder

 

– Maskiner och internationell försäljning har varit en röd tråd genom karriären – och den internationella delen av Salvagnini tilltalar mig. Jag gillar utmaningen att vi jobbar i sju länder med sju språk och fyra valutor, säger Stefan.

Salvagnini Scandinavia har en total installationsbas på cirka 500 system i sitt område, med tyngdpunkt på Sverige och Danmark, vilket också ställer krav på service och eftermarknad.

– Våra maskiner har lång livslängd och därför är det otroligt viktigt att vi tar hand om våra kunder hela vägen, säger Stefan.

 

2023 har börjat med försäljningsrekord. ”Vi tar allt fler marknadsandelar och kan lämna riktigt bra lösningar till Gnosjöregionens underleverantörer”, säger Stefan Ek.

 

Starka bland underleverantörer i regionen

 

I det absoluta närområdet säljer Salvagnini runt 20 plåtbearbetningssystem årligen.

– Vi har sett ett skifte där vi säljer alltmer till underleverantörer som har gått från stora volymer till mindre batcher med behov av flexibla system med snabba omställningar, säger Björn Ahlqvist.

 

Fördubblad omsättning och personalstyrka

 

Salvagnini har utvecklat både maskinpark och koncept med ett mjukvarusystem OPS som gör det möjligt att länka flera maskintyper med varandra.

– Här har vi varit lyckosamma med vår process och produktionsstyrning. Sedan jag tog över som vd 2012 har vi satsat på showroom och lokaler som gjort att vi tagit marknadsandelar och vuxit med dubbel personalstyrka och även dubblerat vår omsättning. Det har varit fantastiskt och det känns riktigt bra att få lämna över på det här sättet, säger Björn som nu går i pension.

 

 

 

FAKTA
Salvagnini – maskinleverantör inom tunnplåtsbearbetning, en ledande innovatör inom teknologin för flexibla automatiska maskinlösningar.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Salvagnini Scandinavia Aktiebolag

Telefon: 037020730
Mail: info@salvagnini.se

Besöksadress:
Bredastensvägen 14
33144
VÄRNAMO

Postadress:
Bredastensv. 14
33144
Värnamo

Webbadress:
www.salvagnini.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår