Vecka 49 Fredag 8 december Grattis Virginia
Valuta
EUR 11.21 -0.06 -0.064
GBP 13.08 0.00 -0.001
USD 10.39 -0.09 -0.09
BÖRSEN 17:30
-0.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Specialkemi ger hållbar ytbehandling

Med eget labb och lager i Hillerstorp förser Schlötter svensk och nordisk ytbehandlings­industri med säkra processer och hållbara slutprodukter.

 

Utan ytbehandling hade mycket av världens BNP rostat bort, så det vi ägnar oss åt här handlar i allra högsta grad om hållbarhet, säger Andreas Odhage, vice vd Schlötter Svenska AB.

 

 

Snabba svar från kunniga kemister

 

Vi möts på Schlötters enhet i Hillerstorp där det tyska familjeföretaget har etablerat ett viktigt nav för galvanoteknisk industri i hela Norden. Här på laboratoriet jobbar kunniga kemister med hög tillgänglighet för att leverera snabba svar – inom 24 timmar – när kunder lämnat prov på sina bad.

– Det är viktigt att säkra upp ytbehandlingsprocessen och veta att man har rätt värden för att säkerställa att du får ut rätt resultat i slutändan på din produkt, säger Andreas.

 

Tommy Andersson (tv) och Andreas Odhage (th) i Schlötters laboratorium där man hanterar alla slags syror och baser – och producerar mer än 1000 liter avjoniserat vatten varje vecka.

 

 

Lagerför kemi och teknisk utrustning

 

Samma höga tillgänglighet och snabba svarstid gäller för kemilagret. Härifrån Hillerstorp levereras alla slags syror och baser liksom avjoniserat vatten till ytbehandlare runtom i landet.

– Vi har mycket på lager av både kemi och teknisk utrustning som våra kunder kan behöva. Vi servar även pulverlackerare och varmförzinkning med utrustning och kemi, berättar Andreas. En tydlig breddning av utbudet skedde i våras när Schlötter förvärvade Icotron i Skillingaryd.

– Vi är specialister på anläggningsteknik och nu kan vi skräddarsy anläggningar inte bara inom galvanisk ytbehandling utan även inom pulverlackering, industriugnar och torkar, säger Andreas.

 

Det är här det händer! Hillerstorp är navet för Schlötters försäljning, leveranser och laboratorieverksamhet.

 

 

Investerar för minskat klimatavtryck

 

Hållbarhet är ett viktigt perspektiv inom all ytbehandlingsindustri. Schlötter har gjort flera investeringar i fastigheten i Hillerstorp för att minska klimatavtrycket.

– Vi har bland annat bytt all belysning till LED med rörelsevakt och bytt till ny värmepump som tillsammans ger stora energibesparingar. Nu byter vi också ut hela fordonsflottan till elbilar och installerar laddplatser där vi kan ladda med egenproducerad solel, säger Andreas.

 

Med strategiska energismarta val vill Schlötter dra sitt strå till stacken för minskat klimatavtryck.

 

 

 

FAKTA Schlötter Svenska AB – Schlötter i Hillerstorp är en av de ledande leverantörerna till ytbehandlingsindustrin på den svenska och norska marknaden.

 

Text och foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Schlötter Svenska Aktiebolag

Telefon: 0370-37 50 80
Mail: info@schloetter.se

Besöksadress:
Håkanstorpsvägen 1
33033
Hillerstorp

Postadress:
N. promenaden 29 3 tr
60238
Norrköping

Webbadress:
schloetter.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår