Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Måndag 21 september
Grattis Matteus
Valuta
EUR 10.41 0.02
GBP 11.35 0.00
USD 8.83 0.05
BÖRSEN 13:50
-2.31%

Automation visar vägen till framtiden

Plåtleverantören Smemo kopplar greppet om marknaden med en modern, flexibel och automatiserad maskinpark. Framtiden är full av möjligheter!


Fordonsbranschen står inför en gigantisk omställning, men Smemo vars produktion till stor del går till kunder inom automotive ser positivt på möjligheterna.

– Teknikskiftet kommer att skapa driv och utveckling i alla led. Vi ser framtiden som en möjlighet och vi ser med spänning fram emot vad som ska komma, säger Håkan Thulin.

 

Smemo hanterar helheten från flexibel lågserietillverkning i plåt till fullt automatiserad högvolymsproduktion. Här en av de senaste investeringarna, en stansmaskin från Trumpf.

 

 

Tekniklyft med kravställande kunder

 

Att vara underleverantör till fordonsindustrin i både första och andra led har under många år bidragit till en positiv utveckling som också påverkat andra kundsegment hos Smemo.

– Kravställande kunder har gjort att vi har höjt oss inom områden som kräver automation, teknik och kompetens. Det har i sin tur öppnat upp för andra jobb, konstaterar Mikael Thulin. För snabb och effektiv service har man också egen verktygstillverkning med tillhörande service.

 

Automatpressning i följdverktyg och robotmontering i specialmaskiner. ”Vi har en modern och flexibel maskinpark” säger Mikael och Håkan Thulin som driver familjeföretaget Smemo.

 

 

Automatiserade processer ger affärer

 

Automation är ett återkommande ord när det pratas affärer hos Smemo. Det är ständigt en ny robotlösning på gång hos bröderna Mikael och Håkan Thulin som driver företaget tillsammans.

– Vi hade ett vägval redan för femton år sedan där vi valde att satsa på automatisering och robotteknik. På det spåret fortsätter vi, säger Mikael. Smarta automationslösningar effektiviserar både produktion och montering. Kunderna efterfrågar i allt större grad mer kompletta produkter.

– Vi adderar mervärden genom en rad olika förädlingsprocesser och vi märker att vi tar affärer på grund av att vi tänkt rätt. Automation är vägen att gå, konstaterar Håkan.

 

Automation skapar fler och bättre affärer. Smemo har precis utökat med två robotar och har en tredje på väg in.

 

Ny kund med tillväxtpotential

 

Och uppenbarligen är det ett vinnande koncept. Kurvan pekar uppåt med flera nya affärer och artiklar som börjar rulla på allvar.

– Bland annat har vi fått in en ny kund med tillväxtpotential där det handlar om framtidens energilösningar. Det är ett område vi gärna rör oss mer emot, säger Håkan.

 

Manuellt montage eller robotlina – Smemo hittar den bästa lösningen för kunden.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Smemo AB

(Smemo AB)

Telefon: 0370373630
Mail: info@smemo.se

Besöksadress:
Storåg. 5
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 75
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.smemo.se