Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Made in Sweden – vinner i konkurrensen

På kort tid har Smemo plockat flera affärer från låglöneländer till sin högautomatiserade och kostnadseffektiva produktion i Hillerstorp.

 

 

– Ibland får vi förfrågan från en kund som tycker att en produkt är för dyr hos sin leverantör och som undrar om vi kan göra den billigare och bättre. Det här är ett exempel, säger vd och delägare Håkan Thulin, och visar plåtbiten som tack vare automatpressning i ett tempo ger en mer kostnadseffektiv lösning för kunden – trots handpåläggning i form av manuell montering.

– Det är så vi vill jobba, vi hittar bra lösningar, säger Håkan.

 

Billigare och bättre – Smemo har plockat affärer från låglöneländer tack vare smarta och kostnadseffektiva lösningar, berättar en nöjd Håkan Thulin.

 

Miljösmart produktion

 

Ett annat exempel är kunden som har förstått säljkraften i närproducerade konsumentprodukter.

– Det här är en mycket medveten kund som vill kapa onödiga transportled och jobba med återvunnet material så långt det är möjligt. De anlitade en konsultfirma för att göra en miljökonsekvensanalys hos oss och det landade i att de valde oss som leverantör, berättar Mikael Thulin, delägare.

 

Made in Sweden är ett viktigt säljargument i konsumentleden. ”Kunden valde Smemo eftersom vi motsvarade deras miljökrav”, berättar Mikael Thulin.

 

Automatisering är vägen till framtiden

 

Att Made in Sweden har ett stort reklamvärde tror Mikael och Håkan att fler ska förstå. Likaså att det är ett smart val att välja Smemo, som befinner sig i en offensiv automationsresa med automatpresslinjer, automatiserad plåtbearbetning och en ständigt växande robotpark inom montering.

– Vi har precis investerat i ytterligare två robotar för att tillgodose produkter på väg in och för att skapa möjligheter för framtiden. Vi förädlar så långt vi kan och vi märker att det ger oss fler affärer, säger Håkan.

 

Automatiserad montering med visionkamera effektiviserar processerna. Snart är ytterligare två robotar på plats hos Smemo i Hillerstorp.

 

Omsättningsrekord och nyanställningar

 

Här ligger också en förklaring till att Smemo satte ett omsättningsrekord under första kvartalet 2020.

– Vi fick en liten dipp därefter, på grund av coronan, men vi gjorde ändå ett bättre första halvår än 2019. Och bara nu efter semestern har vi anställt sex personer eftersom vi har så mycket att göra, så det är ett bra tryck! konstaterar en nöjd Mikael Thulin.

 

 

 

Fakta SMEMO AB

Plåtdetaljer från lågserie till högvolym med laserskärning, stansning, automatpressning och robotmontering i en modern och flexibel maskinpark.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Smemo AB

(Smemo AB)

Telefon: 0370373630
Mail: info@smemo.se

Besöksadress:
Storåg. 5
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 75
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.smemo.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår