Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.35 0.00 0.004
GBP 12.25 -0.01 -0.007
USD 10.14 -0.01 -0.005
BÖRSEN 17:30
0.97%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Utvecklar robotbaserad automation för framtiden

 
Bröderna Mikael och Håkan Thulin har en gedigen ärftlig "belastning" när det gäller entreprenörskap. Dessutom är "farsan" Willis också aktiv i företaget.

En ny specialmaskin...
En ny specialmaskin för bland annat pressning och gängning av en skruv är en av många investeringar de senaste åren.
Smemo AB finns i fräscha lokaler på cirka 3 500 kvadratmeter på Storågatan 5 i Hillerstorp. Företaget är ett renodlat legoföretag med kunder i den svenska globala tillverkningsindustrin.
Sedan 1993 är det familjen Thulin som driver och utvecklar företaget med i dag ca: 20-talet anställda.
Förutom en ständig uppdatering av maskinparken för bearbetning av tråd, rör och plåt har företaget just investerat i storleksordningen fyra miljoner kronor i en egen unik maskininnovation.
 

 

Extremt effektiv

 
Det handlar om en robotbaserad bearbetningslinje som möjliggör ett extremt effektivt utnyttjande av både robotar och utrymme. Sensorer och Vision kameror för löpande kvalitetskontroll och avsyning av slutprodukt finns förstås inbyggda för minimering av tillsyn och larmfunktion vid fel.
- Robotcellen har tagit över en del monotona och påfrestande manuella jobb. Arbetet gå ju alltmer från plock och lyft till övervakning och service av automat maskinerna.
 

 

En robotbestyckad arbetsstation...
En robotbestyckad arbetsstation av egen design utnyttjar den senaste tekniken ifråga om automatisk produktbearbetning, plockning och fotoövervakad kvalitetskontroll.

Nya pressar

I automatpressverkstaden har man det senaste året också investerat i två nya pressar med applikationer som tillåter en hög grad av automatisering.
- I stort sett gäller det ju att investera och vinna eller vara snål och försvinna, säger bröderna Thulin. Investeringar är avgörande för att ligga i täten när det gäller tekniken som i sin tur är avgörande för konkurrenskrafter.
 

 

Smemo har genom åren...
Smemo har genom åren tillverkat detaljer och produkter för många globala svenska verkstads- och maskinföretag.

 

Ligga i täten

 
- Att vi satsat på en egen innovation på maskinsidan har mycket att göra med behovet av att ligga i täten. Vi tror att vi har lyckats med en ny idé som kommer att få efterföljare hos oss tillsammans med våra kunder.
Plåtbearbetning svarar för en stor del av Smemos omsättning på cirka 30 miljoner kronor 2005.
Kallstukning är en annan specialitet som kommer till användning bland annat vid tillverkningen av vissa avancerade skruvar och bultar.
 
Smemo
 
 
 
 
 
 
 
 


KONTAKTUPPGIFTER

Smemo AB

(Smemo AB)

Telefon: 0370373630
Mail: info@smemo.se

Besöksadress:
Storåg. 5
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 75
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.smemo.se