Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 28
Lördag 11 juli
Grattis Eleonora, Ellinor
Valuta
EUR 10.39 0.01
GBP 11.62 0.01
USD 9.2 0.03
BÖRSEN 08:35
0.72%

De är experter på svarvade detaljer

Söderlunds ser till att ligga i framkant vad gäller teknik och maskinuppföljning, nu även med uppkopplade maskiner för maximal effektivitet.

 

Med 75 år på nacken har familjeföretaget Söderlunds skaffat sig rejäl erfarenhet inom automatsvarvning. Man var tidigt ute med CNC-styrda maskiner och lyckades redan på 1960-talet kroka in Scania som största kund, ett lyckosamt samarbete som fortfarande håller i sig. Idag levererar Söderlunds inte bara svarvade detaljer till en kvalitetsmedveten fordonsindustri, man har också kunder inom hydraulik och pneumatik, belysningsindustri, värmepumpar och armaturer – ja listan kan göras lång.

 

Söderlunds svarvar i de flesta förekommande material och dimensioner. Detaljerna hamnar så småningom i allt ifrån gräsklippare och ventilhus till dykartuber och hydraulkopplingar.

 

 

Modern maskinpark med miljöfokus


Och arbetet med att ligga i topp vad gäller kvalitet och teknik fortsätter.
– Vi försöker alltid jobba proaktivt genom att hitta bra och energieffektiva maskiner. Vi fokuserar också på miljön, bland annat har vi gått över till vegetabiliska smörjoljor, berättar vd och ägare Jens Söderlund.
Maskinparken med ett 25-tal svarvar hålls ständigt uppdaterad – och nyligen investerades i ett maskinuppföljningssystem, Balthzar, utvecklat av Delacroy i Gislaved.

 

Söderlunds har nyligen investerat i Balthzar maskinuppföljningssystem vilket effektiviserar produktionen. ”Vi blir mycket mer proaktiva” säger vd Jens Söderlund.

 

Uppkopplade maskiner ökar produktiviteten


– Vi började titta på möjligheter att utveckla maskinuppföljningen för några år sedan och landade till slut i Balthzar eftersom vi gärna jobbar med lokala aktörer, säger Jens.
Systemet ser i realtid vilka maskiner som går, vilka som eventuellt inte går och i så fall varför. Data samlas in från maskinerna vilket ger hjälp att övervaka, analysera och förbättra produktiviteten gällande allt ifrån felsökning till verktygsförslitning.
– Det finns otroligt många parametrar att läsa ut vilket hjälper oss att bli ännu mer proaktiva, säger Jens.

 

Maskinparken består av ett 25-tal maskiner och förnyas ständigt. ”Vi satsar hårt på både teknik och miljö” säger vd Jens Söderlund.

 

Egen produkt – CombiLock


Söderlunds utför längdsvarvning och automatsvarvning ø 5-65 mm i stål, mässing, rostfritt, aluminium, specialstål mm och även i plast. Man ombesörjer också efterbearbetning. Företaget har 15 anställda och omsätter drygt 26 miljoner. Söderlunds äger även varumärket CombiLock som består av ett antal olika låsprodukter.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Söderlunds Metall AB

(Söderlunds Metall AB)

Telefon: 037099080
Mail: info@soderlundsmetall.se

Besöksadress:
Järnvägsg. 51
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Box 143
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.soderlundsmetall.se