Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Torsdag 21 oktober Grattis Ursula, Yrsa
Valuta
EUR 10 0.00 -0.003
GBP 11.86 -0.01 -0.012
USD 8.61 0.02 0.017
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

MED SPETSKUNSKAP INOM AUTOMATSVARVNING

Efterfrågan på skärande bearbetning i blyfri metall ökar – och hos Söderlunds hjälper man kunderna att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar.

 

Med kunder inom allt ifrån hydraulik och pneumatik till armaturer och fordonsindustri kan familjeföretaget Söderlunds i Gnosjö räknas till veteranerna i branschen. Här säljer man inte bara legotjänster inom automatsvarvning. Här säljer man också kunskap.

– Det kommer ständigt nytt på materialsidan, och särskilt inom fordonsindustrin är det här viktigt eftersom kraven ökar på detaljer i blyfri metall, säger vd och ägare Jens Söderlund.

 

Söderlunds har kunder inom såväl fordonsindustri som armatur- och belysningsindustri. ”Vårt mål framöver är att bredda kundbasen ytterligare”, säger Jens Söderlund.

 

 

Rätt material för optimal tillverkning

 

Kunskapen inom blyfria metaller saknas ibland i konstruktörsleden.

– Här kan vi hjälpa till och visa på möjligheter, när vi får komma in redan i ett uppstartsskede, säger Jens. Utmaningen med många blyfria material är att skärbarheten minskar utan bly, vilket ger ett högre verktygsslitage och därmed dyrare tillverkning.

– Men det finns andra tillsatser som kan matcha upp skärbarheten. Hur man tillverkar stålet spelar också roll för skärbarheten, till exempel förbättras skärbarheten vid uppvärmning. Här hjälper vi kunden att hitta rätt material för optimal tillverkning och lönsamhet, säger Jens.

 

Det gäller att välja rätt material från början för att minska onödigt verktygsslitage. Söderlunds hjälper kunden till smarta lösningar.

 

Energieffektiva och miljösmarta lösningar

 

Hos Söderlunds har man ett långsiktigt och medvetet fokus på att förnya maskinparken kontinuerligt och därmed jobba proaktivt med både energieffektiva och miljösmarta lösningar. Man har också investerat i maskinuppföljningssystemet Balthzar som genererar data för övervakning, analys och förbättringsåtgärder.

– Man ser tydligt hur maskinerna går och hur vi mår som företag. Har vi rätt verktyg? Jobbar vi på rätt sätt? Kan vi korta ställ genom bättre förberedelse av verktygen? Allt sådant får vi svar på och det hjälper oss att bli ännu mer proaktiva, säger Jens.

Med mer än 75 år på nacken har Söderlunds en bred erfarenhet inom automatsvarvning i de flesta förekommande material och dimensioner. Redan på 1960-talet fick man Scania som största kund och påbörjade ett samarbete som fortfarande håller i sig.

 

Spånen ger svar om materialets skärbarhet – vilket i sin tur avgör lönsamheten i detaljen. Med rätt materialval optimeras produktionen.

 

 

 

FAKTA SÖDERLUNDS METALL AB

Söderlunds startade 1943 och levererar svarvade detaljer till en kvalitetsmedveten fordonsindustri, samt till hydraulik och pneumatik, belysningsindustri, värmepumpar och armaturer.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Söderlunds Metall AB

(Söderlunds Metall AB)

Telefon: 037099080
Mail: info@soderlundsmetall.se

Besöksadress:
Järnvägsg. 51
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Box 143
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.soderlundsmetall.se