Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 06 Måndag 6 februari Grattis Dorotea, Doris
Valuta
EUR 11.38 -0.01 -0.012
GBP 12.73 0.01 0.012
USD 10.56 0.01 0.013
BÖRSEN 13:04
-1.29%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Bygdens bank med kunden i centrum

Personligt och nära – ja mer lokalt kan det knappast bli. Södra Hestra Sparbank har verkat för att gynna näringslivet i regionen i mer än 140 år.

 

– Det ligger i våra stadgar och är superviktigt för oss, att vara den lokala partnern. Där Sparbanken har sina rötter ska den också verka, säger Monica Karlsson, nytillträdd vd för Södra Hestra Sparbank.

 

Unikt lokalt styre

 

Hon kommer närmast från en roll som kontorschef för SEB Finnveden, Ljungby/Älmhult och har tidigare arbetat inom Swedbank. Nu har Monica ”hittat hem igen” till sin hembygd. Här gläds hon åt möjligheten att få jobba ännu mer lokalt, ännu närmare kunderna.

– Det finns 59 fristående Sparbanker i hela landet och det som är unikt för oss alla är vårt lokala styre. Vi har möjlighet att växa och öppna nya kontor på platser där andra storbanker drar ner sin verksamhet, säger Monica.

 

När storbanker drar ner sin verksamhet satsar de fristående Sparbankerna allt mer lokalt.

 

Vinsten stärker bygdens utveckling

 

Södra Hestra Sparbank är bygdens bank och har inga enskilda aktieägare som kräver någon vinstutdelning. Delar av vinsten går istället till att stärka bygdens utveckling.

– Detta är vårt uppdrag, att gynna näringslivet där vi verkar. Många av våra kunder är just företag som uppskattar vår lokala kännedom. Det är personligt och nära, säger Monica Karlsson. Hon tillträdde som ny vd för Södra Hestra Sparbank den 1 juli 2019 och har tagit över efter tidigare vd Jörgen Rydqvist som gått i pension.

 

Monica Karlsson har återvänt till hembygden som ny vd för Södra Hestra Sparbank, efter 20 år med ledande positioner inom bland annat Swedbank och SEB.

 

Tillgänglighet, engagemang och förtroende

 

 

Södra Hestra Sparbank bildades 1874 med ett startkapital på 156 kronor och 66 öre. Vid den tiden kunde lånebehovet handla om 50 eller 100 kronor för att köpa en häst eller ko. Idag har Södra Hestra Sparbank en affärsvolym på drygt 11 mdr och på kontoren i Hyltebruk och Burseryd arbetar ett 30-tal anställda utifrån värderingarna tillgänglighet, engagemang och förtroende.

 

Personligt och nära – möt delar av personalen hos Södra Hestra Sparbank.

 

 

 


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Södra Hestra Sparbank

Telefon: 034519600
Mail: banken@sodrahestrasparbank.se

Besöksadress:
Storg. 14
31431
Hyltebruk

Postadress:
Box 14
31421
Hyltebruk

Webbadress:
www.sodrahestrasparbank.se