Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47 Söndag 27 november Grattis Astrid, Asta
Valuta
EUR 10.88 0.04 0.042
GBP 12.65 0.04 0.042
USD 10.46 0.05 0.052
BÖRSEN 17:30
0.32%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Personlig bankkontakt med lokal närvaro

En bank som ser din verksamhet och förstår dig som företagare, en partner du kan samarbeta med – den partnern vill Södra Hestra Sparbank vara.

 

 

– Det var precis det vi sökte när vi inte var nöjda med vår dåvarande bank. Risken när man har med en bank att göra är att de bara ser allt i siffror.

För oss var det viktigt att få en partner som vi kunde samarbeta med på ett annat sätt och som också kunde se det mänskliga kapitalet bakom vår verksamhet, säger Fredrik Anell, vd Specialplast Wensbo i Gislaved.

 

Ett nära samarbete med kunden och en öppen dialog om olika projekt är viktig för Södra Hestra Sparbank. Företagsrådgivare Josefin Backsten besöker Fredrik Anell, Specialplast Wensbo.

 

Årliga besök ute hos kund

 

Samarbetet mellan Södra Hestra Sparbank och Specialplast Wensbo inleddes då man planerade ett tillbygge för fyra år sedan. Mycket har hänt sedan dess, från bygge och företagsförvärv till maskininvesteringar, och Josefin Backsten har följt med på resan som personlig bankkontakt och företagsrådgivare.

– Vi strävar alltid efter den personliga kontakten med våra kunder, till exempel vill vi göra årliga uppföljningar ute hos kund för att få en känsla för hur företaget mår och vad som är på gång, säger Josefin.

 

Snabba beslut vid investeringar

 

– Det gör det lättare för oss att förstå deras affär och hur vi kan vara med i den, och det går snabbare att fatta beslut när de behöver göra investeringar. Idag handlar mötet hos Specialplast Wensbo både om kommande maskininvesteringar och planer på nytt renrum.

För Josefin Backsten är det dessutom första gången hon får se resultatet av förvärvet tidigare i år vilket innebär både fler maskiner och mer personal ute i produktionen.

– Oj, här har det verkligen hänt grejer! utbrister Josefin imponerat när vi kommer ut på verkstadsgolvet.

 

Samarbetet inleddes när den här lagerlokalen skulle byggas. En investering som följts av både förvärv och maskininvesteringar – och snart väntar bygge av nytt renrum.

 

Från enskilda näringsidkare till storföretag

 

Södra Hestra Sparbank vinner alltmer mark som den lokala banken med personlig rådgivning till små och medelstora företag. Dessutom har man som kund tillgång till Swedbanks erbjudanden och systemstöd, som exempelvis valutahandel och cash-management tjänster, vilket attraherar även större företagskunder.

– Det är en styrka som jag tycker är värd att uppmärksamma, säger Josefin.

 

Södra Hestra Sparbank med sitt team av företagsrådgivare är en uppskattad samarbetspartner till många av Gnosjöregionens företag.

 

 

 

FAKTA SÖDRA HESTRA SPARBANK
En trygg, lönsam och fristående bank med målet att ha de mest nöjda kunderna. Vår styrka är den lokala närvaron och vår goda personkännedom.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Södra Hestra SparbankKONTAKTUPPGIFTER

Södra Hestra Sparbank

Telefon: 034519600
Mail: banken@sodrahestrasparbank.se

Besöksadress:
Storg. 14
31431
Hyltebruk

Postadress:
Box 14
31421
Hyltebruk

Webbadress:
www.sodrahestrasparbank.se