Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.59 0.09 0.085
GBP 13.57 0.11 0.105
USD 10.9 0.17 0.17
BÖRSEN 15:54
0.73%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Från minsta banjo till största kuggstång

Här skapas detaljer för rörelse och effektiva flöden i skogsmaskiner, kranindustri och tunga fordon. Välkommen på besök hos Stacke Mattssons!

 

Vi befinner oss i hjärtat av Gnosjö. Här ligger Stacke Mattssons anläggning där mässing, stål och gjutgods passerar genom transfermaskiner, svarvar och fräsar. Ut kommer detaljer som levereras till kunder i hela världen och med ett särskilt fokus på Europa.

 

I automatsvarvar och CNC-svarvar bearbetas detaljer i såväl stål och rostfritt som mässing.

 

Stora inom fordon – men växer på nya marknader


Stacke Mattssons ingår i börsnoterade koncernen Amnode och kan tillsammans med systerföretaget SGV Forging in Skultuna AB – som smider i mässing, koppar och aluminium – erbjuda en bred produktionsprocess.
– Här hos oss ligger fokus på mässing och stål, främst till fordonsindustrin, men vi ser inom koncernen en växande marknad inom försvarsindustrin och kraftindustrin. Vi är också öppna för att utforska nya marknader och kunder, säger Magnus Carlsson, inköps- och logistikchef.

 

Bearbetade detaljer av varmsmidd mässing med höga toleranskrav.

 

Tuffa krav på kvalitet och hållfasthet


Det handlar om komponenter med tuffa kvalitetskrav som framgår i standarden IATF 16949 och ISO9001/14001. På detaljer för flöden och hydraulik samt kuggstänger ställs det höga krav på hållfasthet och processduglighet.
– Produkterna är avgörande men frågan är inte bara vad vi säljer utan varför. Vårt ”varför” är att vi finns här för att tillgodose vår breda kundbas med rätt produkt i rätt tid, genom vårt kvalitetsledningssystem, hållbara principer och vår kompetenta personal, förklarar Jusuf Joldic, kvalitet- och miljöchef.

 

Banjo är storsäljaren bland alla produkter hos Stacke Mattssons i Gnosjö. ”Vi tillverkar över 1 miljon per år”, säger Jusuf Joldic (tv) och Magnus Carlsson.

 

Från sommarjobb till chefsansvar


Hållbarheten ligger i fokus både när det gäller produktion, energieffektiviseringar och certifieringar – men också när det gäller personal och trivsel.
Jusuf började på Stacke Mattssons som sommarjobbare och blev anställd som ställare när han tog studenten 2018. Två år senare tog han klivet till kvalitet och miljö – och stortrivs.
– Vi jobbar mycket med internutbildning. Kommer du hit och visar framfötterna finns alla möjligheter att växa och utvecklas, säger Magnus Carlsson.

 

Stacke Mattssons har 27 anställda, både kvinnor och män i olika åldrar. ”Vi är positiva och har engagerade arbetskamrater”, säger Johanna Wennberg, ekonomi/personal.

 

 

 

Fakta:
Stacke Mattssons AB – Vi på Stacke Mattssons utför automatsvarvning och bearbetning av varmsmidd mässing, stål och gjutgods samt långhålsborrning.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Stacke Mattssons AB

Telefon: 0370-33 16 50
Mail: Invoice@Stacke.com

Besöksadress:
Sjörydsv. 12
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Sjörydsv. 10-12
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.stackemattssons.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår