Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 08
Torsdag 25 februari
Grattis Sigvard, Sivert
Valuta
EUR 10.07 0.00
GBP 11.71 0.00
USD 8.27 -0.01
BÖRSEN 19:30
0.79%

51 miljoner plastdetaljer – varje år

Stebro växer kraftigt inom 2K-form-sprutning och plastsvetsning. Nya projekt och omfattande maskininvesteringar har gett en rejäl omsättningsökning.


Under 2018 gick Stebro Plast i Broaryd från 100 till 130 miljoner i omsättning. Man investerade i nya formsprutor samt ökade sin kapacitet inom plastsvetsning rejält med 6 nya vibrationssvetsar och 5 ultraljudssvetsar. Dessutom har man sedan tidigare utrustning för spegelsvetsning.

 

Stebro Plast har ett stort utbud av möjligheter inom plastsvetsning, såväl vibrationssvetsning som ultraljuds- och spegelsvetsning.

 

Ökande efterfrågan på plastsvetsning


– Vi är ganska ensamma i Sverige på att erbjuda så stora möjligheter inom plastsvetsning och vi ser att efterfrågan ökar, säger vd Per-Johan Stenberg.
Produkter som inte kan formsprutas i ett enda stycke är beroende av någon slags svetsteknik och vilken man väljer beror dels på materialet och dels på produktens storlek.
– Vi har ett brett tekniskt kunnande i huset och jobbar tätt ihop med våra kunder redan i utvecklingsstadiet. Ibland är vi med som speaking partner flera år innan själva produktionen går igång, säger Per-Johan.

 

Produkter som inte kan formsprutas i ett stycke svetsas samman, som denna del av bränsletank till motorsåg.

 

Brett utbud av tekniker i huset


Familjeföretaget Stebro har 20 år på nacken och besitter ett stort antal tekniker i huset. Allt ifrån formsprutning, strängsprutning, 2K och gas injection till ingjutning av stålkomponenter, tampotryck, lasermärkning, montering – och tidigare nämnda svetstekniker. Verktygstillverkningen – som fördubblades förra året – sker i det egna bolaget i Donguan, Kina. Målkunden är tillverkande industri i behov av tekniskt formgods.
– Vi tillverkar 51 miljoner plastdetaljer per år och jobbar hårt för miljö och hållbarhet. Det är ett område där vi har bestämt oss för att bli bäst, säger Nils-Göran Stenberg.

 

Ständig tillväxt i företaget


Produktionen går i 3-skift och personalgruppen på 70-talet anställda är i behov av ständig rekrytering.
– Ställarskolan och operatörskolan hos Polymercentrum har gett oss väldigt mycket personal. Det är en viktig skola som gör att vi kan fortsätta att utveckla branschen, säger Henrik Stenberg.

 

”Vi har ett oerhört engagemang i familjen och vi har duktiga anställda. Vår samlade kunskap och erfarenhet gör att vi lyckas” säger (fr.v) Henrik, Per-Johan och Nils-Göran Stenberg.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Stebro Plast AB

Telefon: 0371583230
Mail: nisse@stebro.se

Besöksadress:
Verktygsgatan 1
33392
BROARYD

Postadress:
Verktygsg. 1
33392
Broaryd

Webbadress:
www.stebro.se