Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Måndag 30 november
Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 10.17 0.00
GBP 11.34 -0.01
USD 8.49 -0.03
BÖRSEN 14:40
-0.01%

0

Hyllade som bästa leverantör

Det snabbväxande familjeföretaget Stebro Plast ab fortsätter att skörda uppmärksamhet för sitt hållbarhetstänk. Och rekryteringsbehovet är konstant.
- Skälet att vi vuxit så kraftigt är att vi har gjort två förvärv som nu är fullt integrerade här i Broaryd. Vi byggde till 5500 m2 produktionsyta för tre år sedan och det är redan trångt, konstaterar Nils-Göran Stenberg, styrelseordförande i Stebro Group.
Tanken att bli så stora fanns egentligen aldrig från början men, som Nils-Göran säger, nyckeln till tillväxt är att se möjligheterna och ta vara på dem.

Energieffektiva lösningar

En av dessa möjligheter var investeringen i en energieffektiv anläggning. Fastigheten är byggd i sten som stänger ute kylan på vintern och håller värmen ute på sommaren. 
- Det handlar om ett förvaltande av resurser, hållbar produktion helt enkelt. Därför har vi också valt att använda berget för att kyla våra maskiner och värma våra lokaler, säger Nils-Göran.

Anläggningens väggar har högt isoleringsvärde tack vare sin smarta konstruktion: en bärande innersida i sten, ett isolerande lager frigolit, en bärande yttersida i sten samt ett så gott som underhållsfritt ytskikt i vitgnejs och vit betong.

Bergvärme värmer upp lokalerna och kyler ner maskinerna hos Stebro Plast. 30 hål är borrade 200 meter rakt ned i berget.

Bästa leverantör 2015

30 hål borrade 200 meter ner i berget förser alltså hela anläggningen med både värme och kyla. Dessutom har man gjort ytterligare energibesparingar som att byta all utebelysning till LED. Hållbarhetstanken har genererat flera utmärkelser. 2013 fick man ta emot Plastovationer Awards för sin energieffektivisering och nyligen fick man utmärkelsen bästa leverantör 2015 för "outstanding performance sustainability" av Husqvarna Group.

Stebro Plast AB fick utmärkelsen "Bästa leverantör 2015" av Husqvarna Group för sin hållbara produktion. Tv Nils-Göran Stenberg, styrelseordförande, th Henrik Stenberg vd.

Egen produkt - Handigger 

En annan möjlighet är att Stebro precis har tagit sig an en egen produkt, den ergonomiska handspaden "Handigger".
- Uppfinnaren kom till oss och ville ha hjälp med tillverkningen och vi har gått in även med produktutveckling och lansering. Produktionen har precis startat upp och vi ser ett stort intresse, säger Nils-Göran.

Stebro har precis startat upp produktionen av en egen produkt, Handigger, som är ett ergonomiskt alternativ till den klassiska trädgårdsspaden.

Vill vara kundens förstaval

Stebro Plast AB förfogar idag över ett 50-tal formsprutor, man producerar i 2-skift och kör även obemannade nattskift. Kundbasen ligger i huvudsak i Europa och man servar en stor bredd av branscher.
- Vårt koncept handlar om att hjälpa kunden att ta fram helhetslösningar. Vi vill vara våra kunder förstaval, säger vd Henrik Stenberg.

Fortsatt rekrytering

Affärerna går bra och rekryteringsbehovet är konstant. För några år sedan initierade Stebro speeddating som ett sätt att hitta ny arbetskraft vilket har varit ett fortsatt lyckosamt koncept.
- Men det är ju så att det är personalbrist inte bara hos oss. Vi har ingen grundutbildning i närheten för personal inom plastindustrin vilket är synd eftersom Gislaveds kommun är lite av vaggan för svensk plastindustri. Det här är något vi försöker påverka, säger Nils-Göran.


KONTAKTUPPGIFTER

Stebro Plast AB

Telefon: 0371583230
Mail: nisse@stebro.se

Besöksadress:
Verktygsgatan 1
33392
BROARYD

Postadress:
Verktygsg. 1
33392
Broaryd

Webbadress:
www.stebro.se