Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Lördag 23 oktober Grattis Severin, Sören
Valuta
EUR 9.99 -0.01 -0.014
GBP 11.8 -0.06 -0.063
USD 8.58 -0.03 -0.026
BÖRSEN 17:30
1.12%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De är designerns bästa samarbetspartner

Med design, kvalitet och rörbearbetning i fokus – Steelnova bistår skandinavisk möbelindustri med produktutveckling och produktion av komponenter.

 


– Man kan nog säga att vi lever i en slags symbios med möbeldesigners där vi utmanar varandra att växa. De kommer med önskemål om form och finish och vi svarar med konstruktionslösningar och avancerad teknik, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig Steelnova.

 

Från prototyp till produktionsvänlig artikel

 

Läget i Vaggeryd kunde knappast vara bättre, mitt i det småländska möbelriket som präglats under generationer av möbeltillverkning. Steelnova bistår skandinaviska kunder med produktutveckling, från skiss och prototyp till produktionsvänlig artikel, många gånger även monterad, paketerad och färdig för leverans till slutkund. Och slutkunden är i regel en medveten designkonsument med höga kvalitetskrav.

 

Produktutveckling pågår. Steelnova hjälper kunden hela vägen från idé till färdig produkt, paketerad för leverans till slutkund.

 

Rörbearbetning, svetsning och montering

 

Ute i produktionen är rörbearbetningen själva hjärtat med stor kapacitet inom både rörlaser och rörbockning.
– Vi bearbetar alla slags material i våra två fiberlasermaskiner och många moment integreras så att vi sparar onödiga tempon och slipper onödiga verktygskostnader, säger Jörgen.

 

På rörbockningssidan jobbar man med utrustning från italienska BLM. Svetsavdelningen spelar också en nyckelroll med fyra svetsrobotar och ett antal manuella svetsstationer med Tig och Mag. Lägg därtill ytbehandling och montering för helhetslösningar – vilket efterfrågas allt mer av kunderna.

 

Lackat och klart, på väg till kunder med höga krav på kvalitet och design.

 

Trenden – mer och fler färger

 

– Vi har precis tagit hem ett nytt projekt med utökad montering av kompletta stolar. Det är ett företag i Osby som plockat hem tillverkning till Sverige, berättar Jörgen.

Så hur ser det då ut med trender och utveckling inom svensk produktion av designstolar? Generellt går det från standard till speciallösningar, från katalogvara till kundorderstyrt i något mindre serier, berättar Jörgen.

– Och pratar vi design så ser vi att krom just nu minskar till förmån för lack. Och det ska vara många olika kulörer just nu. Färg är på modet!

 

Trenden är solklar – det ska vara mycket färg just nu! säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig Steelnova.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se