Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Söndag 17 november
Grattis Naemi, Naima
Valuta
EUR 10.66 0.01
GBP 12.44 0.00
USD 9.64 0.01
BÖRSEN 08:35
0.07%

Fördubblad kapacitet med ny rörlaser

Fortsatt stadig uppgång och fördubblad kapacitet på rörlasersidan - nu gör Steelnova ett avstamp för framtiden med nya marknadssatsningar.
Omsättningsökningen ligger på cirka 25 procent jämfört med föregående år, från 72 till närmare 85 miljoner SEK. Tillsammans med systerföretaget Steelparts spräcker man i år 100-miljonerstrecket. Inte så underligt kanske att Steelnova förstärker på marknadssidan med ytterligare en person, Per Carmström. Ny på tjänsten - men väl inarbetad i företaget.
- Jag har jobbat här sedan 2011 när vi installerade den första rörlasern, berättar Per.
 
Per Carmström är ny på marknadssidan - men har jobbat på Steelnova sedan 2011. Han förstärker också på tekniksidan med CAD samt ansvarar för beredningen i rörlasern.
 

Rörlaser med active scanning

Nu har Steelnova installerat ytterligare en rörlaser av samma typ som tidigare men dessutom utrustad med active scanning. Två kameror mäter av röret under körning vilket innebär att resultatet blir snabbare och mer exakt. 
- Det här säkerställer kvalitet och fördubblar vår kapacitet på rörlasersidan. Båda maskinerna går i tvåskift och det finns kapacitet för mer, säger Per.
 
Den nya rörlasern med active scanning fördubblar Steelnovas kapacitet.
 
 
Steelnovas två rörlasermaskiner körs i tvåskift - och kapacitet finns för ännu mer.
 

Spännande ny produkt med konade ben

Tillväxten har framför allt skett med befintliga kunder och utvecklingen inom möbelindustrin ser fortsatt positiv ut. Det passar Steelnova som handen i handsken då stolsunderreden fortfarande är den absolut största produktkategorin i produktionen. 
Och även just på stolssidan händer det grejer.
- Vi har fått in en ny produkt från en dansk kund, en designstol med konade ben som är väldigt intressant. Just konade ben har blivit väldigt efterfrågat eftersom det är lite retro, och vi är en av få aktörer på marknaden som kan erbjuda den tillverkningen, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig.
 
Det nya stolsunderredet för en dansk kund med en ny het detalj - konade ben.
 

Brett utbud av tjänster

Överlag fortsätter samarbetet med danska kunder att växa. De processer som Steelnova erbjuder är rörbockning, rörformning, rörlaserbearbetning, robotsvetsning CMT, Tig- och Mag-svetsning samt montering, ytbehandling och annan legobearbetning.
Steelnova erbjuder också tjänster inom produktutveckling och teknik samt logistik. 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Box 120
56723
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se