Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Söndag 17 november
Grattis Naemi, Naima
Valuta
EUR 10.66 0.01
GBP 12.44 0.00
USD 9.64 0.01
BÖRSEN 08:35
0.07%

0

Fortsatt tillväxt med nya marknader

Genom sitt samarbete med en dansk kund har Steelnova tagit hem produktionen av en exklusiv designad rollator för den tyska privatmarknaden.
Bara själva produktnamnet ger indikationen av att man levererar ett hantverk utöver det vanliga: The Scandinavian Butler by Acre. 

Här handlar det inte om ett traditionellt utformat gåstöd utan en designad produkt för den stora tyska marknaden där man som privatperson själv måste köpa in den här typen av hjälpmedel.
Varför ska en rollator vara stel och tråkig? The Scandinavian Butler tillverkas hos Steelnova i Vaggeryd för den tyska privatmarknaden genom ett samarbete med en dansk kund.

En affär med utvecklingsmöjligheter

- Därför är marknaden ganska stor. Vi tillverkar, monterar och packar rollatorn för leverans komplett i kartong direkt till kund. Bara under den närmaste tiden ska vi leverera en full lastbil i månaden så det här är en spännande affär med utvecklingsmöjligheter, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig.

Steelnova servar en global möbelindustri. Här är ett parti stolar som är klara för leverans till USA. "Vi har en fortsatt god orderingång" konstaterar Jörgen Åberg.

Ökar i år igen

Överlag fortsätter samarbetet med danska kunder att växa. Orderingången är fortsatt god och omsättningsökningen gör att Steelnova i år beräknas landa på ca 70 miljoner SEK.

- Därför fortsätter vi också att expandera och utveckla vår kapacitet på maskinsidan, nu senast med en ny bockmaskin, säger Jörgen Åberg.
De processer man erbjuder är rörbockning, rörformning, rörlaserbearbetning, robotsvetsning CMT, Tig- och Magsvetsning samt montering, men också ytbehandling och annan legobearbetning.

Nya maskininvesteringar görs kontinuerligt för att förbättra kapacitet och ledtider. Den senaste investeringen är en E-TURN 32 CNC-bockmaskin med svetssömsökning och optisk hålsökning.

Bra spridning av kunder

Steelnova har ett 80-tal aktiva kunder där ungefär 20 procent av dessa står för 80 procent av omsättningen.

- Vi har en väldigt bra spridning på våra kunder. Mycket går till offentlig miljö och vi fortsätter som sagt att växa på den danska marknaden, säger Jörgen.

Montering, packning och logistiklösningar är ett viktigt mervärde för kunden.

Nyckeln till tillväxt - produktutveckling

Bara tre av tio kunder som vänder sig till Steelnova brukar ha med sig en egen CAD-ritning, de andra hjälper man att ta fram och hitta en produktionsvänlig lösning. 

Steelnova arbetar mycket med logistik och planering internt, ibland utifrån kundens egna prognoser men lika ofta utifrån egna beräkningar och prognosförslag till kund, vilket brukar vara uppskattat.

- Vi tillverkar mestadels mot order men ibland arbetar vi också mot prognos. Som kund vill man ju alltid korta ledtiderna och då krävs det ibland att vi har halvfabrikat i lager och att kunden därmed tar ansvar för ett visst orderomfång, säger Jörgen Åberg.

Text & foto: Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Box 120
56723
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se