Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Söndag 17 november
Grattis Naemi, Naima
Valuta
EUR 10.66 0.01
GBP 12.44 0.00
USD 9.64 0.01
BÖRSEN 08:35
0.07%

0

Fortsatt uppgång för Steelnova

Miljöcertifiering, maskininvesteringar och nya storkunder ger Steelnova AB i Vaggeryd vind i seglen. "Vi vill synas och höras" säger Jörgen Åberg.

Och visst är det svårt att missa denna aktör inom möbelindustrin som även vässar marknadsföringen med ny hemsida och dyker upp på Elmia Subcontractor för första gången nu i november.
- Det går fortsatt bra för oss. Från 2011 till 2012 ökade vi 20 procent i omsättning och så här långt i år ligger vi 10 procent över. Vi har en god orderstock och har hittat nya kunder, bland annat i Danmark, där vi tror på ett spännande samarbete, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig.


Miljöcertifieringen är en viktig markering för kunderna att man som företag arbetar för hållbarhet och helhetstänk. Camilla Ring är kvalitets- och miljöansvarig i Steelnova AB.

Identifierar viktiga miljömål

Miljöcertifieringen ISO 14001:2004 har tagit en hel del tid i anspråk under det senaste året. En stor miljöutredning har gjorts inom företaget för att se var man gör störst åverkan på miljön och därmed kan hitta mål att förbättra.

- För oss handlar det om att minska mängden skrot, restbitar vid tillverkning och felaktiga bitar. Det kommer vi att göra genom att optimera restbitarna i produktionen, säger Jörgen Åberg som är mycket nöjd med certifieringen.
- Miljöcertifiering är ett viktigt kundkrav i möbelbranschen, men det här är ju också något som vi själva verkligen har velat få koll på, säger han.


Designikonen Arne Jacobsens stol The Tongue har gjort comeback. Steelnova AB tillverkar underredet.

Hjälpa kunden med konstruktionsförslag

Miljöfrågorna har diskuterats en hel del i branschen på sistone. Bland annat genom debatten om svanenmärkta möbler.
- Det vi kan bidra med som underleverantör är att hjälpa kunden att tänka till. Hur kan man göra den här produkten så miljövänlig som möjlig, exempelvis genom olika konstruktionsförslag och alternativa ytbehandlingar. Det handlar helt enkelt om att göra enheten produktionsvänlig, säger Jörgen Åberg.

Han har en bestämd känsla av att Steelnova AB har tagit marknadsandelar under de senaste åren. Och att det i grund och botten handlar om företagets breda bas av kunskap och erfarenhet.


Efter semestern driftsattes en ny svetsrobot hos Steelnova AB. Tommy Malmqvist plockar delarna som ska sammanfogas.

Finish viktigt i möbelbranschen

- Sedan tror jag också att det beror på våra höga krav på finish. Utseendet på krom och svets som vi lämnar ifrån oss. Kunskapen om hur man lämnar ifrån sig det allra bästa resultatet finns här i huset, det känns i hela företaget, säger Jörgen Åberg.

Det medvetna valet att hålla sig till en bransch - möbelindustrin - har också gjort det lättare att sikta mot toppen.
- Det är viktigt för oss att arbeta med rätt typ av produkter. På så vis bibehåller man känslan, säger Jörgen.


För att få kunderna inom möbelindustrin måste man kunna leverera perfekt finish. Ett exempel är de polerade sängbenen som Steelnova AB tillverkar för en av Sveriges ledande sängtillverkare.

Marknadssatsningar under hösten

Hösten bjuder på flera marknadssatsningar, bland annat en ny hemsida där man ska kommunicera med kunden på ett bättre sätt. För första gången kommer man också att finnas med på Elmia Subcontractor, tillsammans med dotterföretaget Steelparts AB.

- Vi vill ta alla möjligheter att möta nya tänkbara kunder. Vi fortsätter att leta jobb till rörlasern som vi investerade i förra året. Nu har vi också köpt en ny svetsrobot som driftsattes efter semestern, säger Jörgen Åberg.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Box 120
56723
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se