Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Söndag 17 november
Grattis Naemi, Naima
Valuta
EUR 10.66 0.01
GBP 12.44 0.00
USD 9.64 0.01
BÖRSEN 08:35
0.07%

0

Helhetslösningar inom rör, tråd och plåt

Nya kunder och projekt, nya maskininvesteringar och en fortsatt stabil orderingång stärker Steelnova som aktör inom möbelindustrin. 

Även om hela möbelindustrin fortfarande står och väntar på att försäljningen ska dra igång på allvar anar Steelnova i Vaggeryd redan en uppgång. Många nya projekt har startats och man ligger över fjolårets siffror.

- En del projekt har inte riktigt taktat upp än, men det känns som om det finns utrymme för att det ska öka, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig.


Stolsunderreden är den största produktgruppen och Steelnova skapar mervärden för kunden genom att erbjuda såväl montering som packning. Här är det Sandra Andersen som monterar och packar.

Stolsunderreden den största produktgruppen

Ett av de nya projekten handlar om en svensk kund som man ska leverera 40 000 stolsunderreden till årligen, vilket innebär att det blir en av Steelnovas största produkter.

- Just stolsunderreden är vår största produktgrupp och nu kommer vi totalt upp i ca 150 000 per år. Det nya projektet drar igång i höst och vi räknar med att köra full takt vid årsskiftet, säger Jörgen Åberg. 


Den nya bockmaskinen BLM E-turn 32 är på plats, och Tommy Roos ser över processen.

Skapar mervärde genom montering och packning

Största andelen kunder finns i närområdet men under de senaste två åren har Steelnova också bearbetat den danska marknaden, med gott resultat. Bland annat ska man montera stolar komplett med sits och packa i kartong, enligt avtal med en av de nya danska kunderna.

- Vi har vårt fokus inställt främst på möbelbranschen där vi kan skapa ett mervärde exempelvis på det här sättet, genom montering och packning, säger Jörgen Åberg.


Att erbjuda kunderna konstruktionsstöd och egen prototyptillverkning är ett viktigt konkurrensmedel. Här är det Bo Andersson som ser över en CAD-ritning.

Nya maskininvesteringar inom rörbockning

Steelnova har investerat i en ny bockmaskin som levererades strax innan semestern, en BLM E-turn 32. 
- Den har kapacitet att bocka upp till 32 mm rör, och levererades med ett rörmagasin som klarar längder upp till 5 meter, berättar Jörgen Åberg.

Investeringsmässigt framöver kommer man att ha ett fortsatt fokus just på rörbockning men även svetsning. De processer som utförs i huset innefattar även rörformning och rörlaserbearbetning. Här kan man även erbjuda legotjänster inom fiberlaser som skär och bearbetar i såväl stål, rostfritt och mässing som koppar och aluminium.


Förutom den vanliga produktionen kan man även erbjuda legotjänster inom rörlaserbearbetning, berättar Jörgen Åberg, marknadsansvarig. I bakgrunden Imer Spanca. 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Box 120
56723
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se