Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 37 Lördag 18 september Grattis Orvar
Valuta
EUR 10.18 0.04 0.036
GBP 11.92 0.03 0.031
USD 8.68 0.06 0.063
BÖRSEN 17:30
-1.11%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Medvind för svensk möbeltillverkning

Allt fler affärer plockas hem till Sverige från låglöneländer i Europa och Asien. Steelnova har nyligen fått orders motsvarande 10 miljoner SEK.

 

Trenden är tydlig inom möbelindustrin. Allt fler produktägare tittar på möjligheterna att lösa tillverkningen i Sverige i jakt på bättre kvalitet och snabbare leveranser i mindre batcher.
– Här hos oss på Steelnova jobbar vi ju helt mot kundorder och har hög flexibilitet med snabba omställningar. Det är räddningen i vår bransch. Vindarna är mycket positiva, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig Steelnova.

 

”Vindarna är positiva” konstaterar en nöjd Jörgen Åberg, marknadsansvarig på Steelnova som nyligen tagit hem flera stora affärer.

 

Tillverkning och montering av komplett produkt


Ett exempel på de goda vindarna är de affärer som Steelnova i Vaggeryd nyligen tagit hem. Det handlar bland annat om den danska möbeltillverkaren som man haft ett samarbete med sedan länge och som nu utökar detta med tillverkning och montering av kompletta bord, förpackade och med leverans direkt till slutkund.
– Det är ett antal olika bordsmodeller där vi löser helheten, precis som vi gjort under en längre tid för samma kund med deras stolar. Vi har gjort ett bra jobb helt enkelt, där kvalitet och leveranssäkerhet är det viktigaste, säger Jörgen Åberg.

 

Trenden pekar uppåt för helhetslösningar. Ellen Ljungberg monterar delar till ett bordsunderrede.

 

Fortsatt omsättningsökning med nya affärer


En annan affär som också landat hos Steelnova är en befintlig kund som köpt ett företag i Schweiz och som nu flyttar tillverkningen till Sverige.
– Det är två stolsfamiljer som ska tillverkas, berättar Jörgen.


Sammanlagt innebär detta att Steelnova tagit hem affärer motsvarande 10 miljoner SEK och man ser en fortsatt god orderingång. En nyckel till framgången, menar Jörgen Åberg, är tidigare nämnda höga kvalitet och leveranssäkerhet.

 

En annan är det breda utbudet av tjänster som innefattar rörbockning, rörformning, rörlaserbearbetning, robotsvetsning CMT, Tig- och Mag-svetsning samt montering, ytbehandling och produktutveckling.

 

Steelnova tillverkar årligen 180 000 stolsunderreden till kända varumärken inom möbelindustrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se