Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 13 Tisdag 28 mars Grattis Malkolm, Morgan
Valuta
EUR 11.21 -0.01 -0.012
GBP 12.75 0.00 -0.003
USD 10.38 -0.05 -0.048
BÖRSEN 17:30
1.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Snart spränger de 100-miljonersstrecket

Svensktillverkat i rör och plåt är hett. Steelnovas fakturering ligger nästan 50 procent upp och nu tittar man på möjligheter att bygga ut fabriken.

 

– Det har varit ett väldigt bra år, konstaterar Jörgen Åberg, marknadsansvarig. Räknat från sommaren 2020 har vi en fakturering som ligger på nästan 50 procent upp jämfört med föregående period och nu taktar vi på 100 miljoner. Det är stort!

Mitt under pågående pandemi har Steelnova knutit till sig nya kunder där en av de senast tillkomna har bidragit till en stor del av ökningen.

– Det är vår nya kund i Polen som på kort tid har blivit en av våra större kunder, förklarar Jörgen.

 

Steelnova har hög kapacitet inom rörbearbetning och flera svenska och europeiska leverantörer av material.

 

Högt tryck inom möbelindustrin

 

Samtidigt fortsätter tillväxten med befintliga kunder, exempelvis i Danmark. Ca 20 procent av Steelnovas produktion går på export till länder som Danmark, Norge och Polen.

– Möbelindustrin generellt har haft ett bra tryck, det kan vi se hos många av våra kunder. Och det i sin tur hänger väl ihop med fortsatt byggande och att vi till stor del jobbar mot offentliga miljöer. Även produkter till hemmiljö går starkt just nu säger Jörgen.

 

Det är högt tryck vid utlastningen. Steelnova har gjort sitt bästa år någonsin.

 

Flera nya maskininvesteringar

 

Hög kvalitet i mindre batcher och med snabba leveranser är Steelnovas framgångsrecept. Hög kapacitet inom rörlaser likaså, med den senaste investeringen, Adige Lasertube LT7, som klarar större rör, grövre gods och fler material.

– Vi har också investerat i en ny bockmaskin, E-Turn BLM 40, som klarar upp till diameter 40 på rör, så nu har vi totalt fem bockmaskiner, berättar Jörgen.

 

Steelnova levererar årligen över 200 000 sits- och bordsunderreden. Den nya bockmaskinen, den femte i huset, förstärker kapaciteten, berättar Jörgen Åberg.

 

Planer på tillbygge

 

För att matcha ökad orderingång har Steelnova utökat personalstyrkan och har även långt framskridna planer på ett tillbygge.

– Vi räknar med att kunna växa 2 700 kvm varav 2 100 blir produktionsyta och resterande blir in- och utlastningshall samt personalyta, säger Jörgen.

Utmaningen just nu handlar, som för de flesta, om tillgång och priser på material.

– Och visst är situationen ansträngd, men den är inte kritisk. Vi har flera leverantörer av rör och har kunnat hålla våra leveranstider, säger Jörgen.

 

 

FAKTA
Steelnova – din kompletta samarbetspartner för produktion av kvalificerade produkter i rör, tråd och plåt till skandinavisk möbelindustri.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se