Vecka 24 Söndag 16 juni Grattis Axel, Axelina
Valuta
EUR 11.25 0.00 0.003
GBP 13.34 0.00 0
USD 10.51 0.03 0.035
BÖRSEN 17:30
-1.36%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Steelnova investerar i egen trådbockning

Förvärv, tillbygge och ny teknik i huset – Steelnova i Vaggeryd ser ljust på framtiden inom möbelindustrin där en bred kundbas skapar stabilitet.

 

– Trådbockningen är vår senaste investering. Tidigare har vi jobbat med underleverantörer till våra stolsunderreden i tråd, men nu har vi valt att ta in produktionen under eget tak, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig Steelnova.
Den nya maskinen från Numalliance bockar från 4–14 mm och blir ett viktigt tillskott i produktionen – där man under det senaste året utökat rejält med 2 700 kvm ny produktionsyta. Från att ha varit trångbodda har Steelnova nu gott om utrymme att växa. Bland annat har monteringen fått större och mer funktionsenliga lokaler.

 

Steelnova har valt att ta in trådbockning som ny teknik i huset för sin tillverkning av stolsunderreden. Elmir Sahinovic (tv) bemannar maskinen från Numalliance.

 

Maskinparken har också utökats med en flerop där man bland annat kan utföra flytborrning och gängning av rör.

 

 

Förvärv av legotillverkare i Skillingaryd


Tillbygget var också välkommet med tanke på förvärvet av GM-Verken i Skillingaryd som blev klart vid årsskiftet 2022–2023.
– De hade samma typ av bearbetning som vi; rörbockning, svetsning och lite pressning, berättar Jörgen.
GM-Verkens fokus har legat på rehabprodukter och man har även haft en smal men världsomspännande kundkrets inom orkesterutrustning.
– GM-Verken är en av fem aktörer i världen som exporterar allt ifrån notställ till ergonomiska stolar specialanpassade för olika instrumentgrupper, säger Jörgen.

 

Tillbygget har gett utökad monteringskapacitet vilket var välkommet, inte minst med tanke på förvärvet av GM-Verken med sin produktion inom rehabprodukter.

 

 

Från raket-år till normala nivåer


GM-Verkens produktionsutrustning har nu flyttat in i Steelnovas lokaler men företagen fortsätter att fungera som separata bolag med GM-Verken som säljbolag.
– Vi fick också med oss sex personer vid förvärvet så idag är vi ett 50-tal som arbetar i huset, säger Jörgen.


Trots en svajig konjunktur upplever Steelnova en stabilitet, om än på något lägre omsättningsnivå.
– Vi har ett par riktiga raketår bakom oss när möbelindustrin gick på högvarv. Nu är vi nere på mer normala nivåer. Men bredden, att vi jobbar både mot offentlig miljö och hemmamarknaden, och att en stor andel av vår produktion går på export, gör att vi är stabila, säger Jörgen.

 

Snart ett år har gått sedan Steelnova flyttade in i tillbyggda lokaler. ”Det har gett oss förbättrade flöden”, säger Jörgen Åberg.

 

 

Fakta

Steelnova AB – Din kompletta samarbetspartner för produktion av kvalificerade produkter i rör, tråd och plåt till skandinavisk möbelindustri.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår