Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Söndag 17 november
Grattis Naemi, Naima
Valuta
EUR 10.66 0.01
GBP 12.44 0.00
USD 9.64 0.01
BÖRSEN 08:35
0.07%

0

Svenska möbelriket möter dansk design

Kvalificerade rör- och plåtprodukter utvecklar möbelindustrin och den fortsatta uppgången för Steelnova får medvind av ett växande danskt samarbete.

- Vi har sett en bra utveckling på den danska marknaden under de senaste åren och har fyra kunder som vi jobbar kontinuerligt med, varav två har haft en riktigt positiv utveckling under det senaste året, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig.
Danmark har liksom Småland en lång tradition av möbeldesign.


Möbelindustrin växer och Steelnova med den. Här övervakar Kenny Holmgren bockning av stolsunderreden i en BLM E-TURN 35.

Tror på tillväxt i samarbetet

- Just nu finns det ett intresse från våra danska kunder att köpa i Sverige. Mycket av danskarnas möbeltillverkning har legat i Polen, Baltikum och Kina, men vi ligger på ett bra avstånd här i Vaggeryd och tror på tillväxt i samarbetet, säger Jörgen Åberg.

Just nu ligger man ca 10 procent över förra årets fakturering och utvecklingen ser fortsatt bra ut.
- Vi har en god orderingång och har riktigt mycket att göra just nu, säger Jörgen Åberg.


Steelnovas rörlaser Adige LT Fiber har kapacitet att ta in fler legojobb. Per Carmström och Imer Spanca ser över kapningen av fyrkantsrör.

Från skiss till produktionsvänlig produkt

Kanske har framgången att göra med Steelnovas förmåga att komma in i ett tidigt skede för att hjälpa kunden fram till en färdig produkt.

- Ofta i möbelvärlden har man bara en skiss eller en prototyp att utgå ifrån. Vi hjälper kunden att omsätta den här idén till något produktionsvänligt i ett tidigt skede, och det tror jag kan vara en anledning till att man väljer oss, säger Jörgen Åberg.


Med den nya svetsroboten på plats har Steelnova idag fyra robotar som går i två skift. Operatören på bild är Johan Thelander.

God kapacitet på maskinsidan

På maskinsidan fortsätter man också att bygga ut för att tillgodose kundernas behov. Bland annat har en ny ABB svetsrobot kommit till så att man idag har totalt fyra som går i två skift. 

Rörlasern Adige LT Fiber har god kapacitet och går även den i två skift. Rörlasern tar upp till 150 i diamter på rör och 140x140 på fyrkantsrör. Eftersom det är en fiberlaser klarar den såväl aluminium och koppar som mässing och rostfritt. Den kan ladda upp till 8,5 meter långa rör och leverera färdiga detaljer upp till 4 meter. Möjligheten att ta så pass långa rör bidrar, förklarar Jörgen, till ett bättre materialutnyttjande och ger ett mindre svinn.

- På rörlasern finns kapacitet att ta in fler legojobb eftersom vi skulle kunna gå upp på tre skift, så finns intresse får man gärna höra av sig, säger Jörgen Åberg.


Manuell TIG och MAG-svetsning kompletterar utbudet. Här är det Diana Lundberg som utför svetsarbetet.

Kortat processled med rörlasern

På bockningssidan har man tre kompatibla maskiner med laddning av rör i magasin som tar längder upp till 5 meter. Maskinerna klarar att bocka rör upp till 38x2 i diameter.

- De har även inbyggd svetssömssökning och hålsökning så att hålen från rörlasern passas in rätt vid bockningen. Tack vare lasern kan vi göra kapning och håltagning i ett. Hålsökningsfunktionen ger en snabbare färdig produkt eftersom vi har kortat ett processled, säger Jörgen Åberg.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Steelnova AB

Telefon: 039336560
Mail: jorgen@steelnova.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
VAGGERYD

Postadress:
Box 120
56723
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelnova.se