Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23 Söndag 13 juni Grattis Aina, Aino
Valuta
EUR 10.08 0.03 0.032
GBP 11.75 0.05 0.052
USD 8.32 0.07 0.074
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hållbarhet i fokus för 90-årsjubileet

Med två kvinnor i toppen tar Svenstigs steget in i en fordonselektrifierad framtid. Ett spännande systemskifte som transformerar hela bilbranschen.


– Redan från och med nästa år kommer du att kunna köpa tjänster ON-DEMAND i din VW-bil, till exempel ladda på mer kraft eller köpa till extra belysning under årets mörkaste månader. Det är digitalt och uppkopplat, ett helt nytt sätt att tänka och ett helt nytt sätt att köpa bil. Du köper en funktion.


Det säger Mim Andersson, ny vd för 90-årsjubilerande Svenstigs Bil. Tillsammans med delägare och styrelseordförande Anna Svenstig gläntar hon på vad den närmaste framtiden kommer att innebära i nybilsbranschen.
– Vi har precis haft premiär för Audi e-tron, Audis första elbil, vilket är starten för Volkswagenkoncernens satsning. Fram till år 2030 kommer man att lansera 70 nya elbilar i olika modeller, berättar Mim.

 

Framtiden är redan här. Styrelseordförande Anna Svenstig (tv) och vd Mim Andersson visar den första av Volkswagenkoncernens kommande elbilslanseringar: nya Audi e-tron, en stor SUV.

 

Coachar nästa generations bilägare


Det är en enormt stor och kunskapskrävande omställning för alla led inom bilindustrin, allt ifrån underleverantörer till konsumenter. Försäljningen framåt kommer att handla lika mycket om tjänster som om produkter. Scania ligger redan långt framme i frågor om digitalisering och hållbarhet. Hela transportbilssektorn håller också på att transformeras mot hållbarhet, digitalisering och uppkopplade tjänster.

 

I den pågående omställningen vill Svenstigs Bil vara en resurs som kunskapsförmedlare, och därför satsas extra mycket på event och utbildningsdagar med hållbarhet i fokus under hela jubileumsåret.
– Vi har ett ansvar att utbilda både oss själva och våra kunder. Framtiden är redan här och det krävs ett samarbete för att lyckas. Vi vill ta taktpinnen i det här, säger Mim Andersson.

 

Digitaliseringen har redan slagit igenom stort. Scania har sedan många år haft uppkoppling som en naturlig del av sitt kunderbjudande.

 

Jubileumsveckor i höst


Firandet av Svenstigs 90-årsjubileum kommer att utmynna i två jubileumsveckor i oktober, fullspäckad med spännande aktiviteter. Företaget som grundades 1929 i Smålandsstenar av Anna Svenstigs farfar Wilhelm har idag 140 anställda, omsätter 800 miljoner SEK och är auktoriserad återförsäljare av Audi, VW, VW Transporter, Skoda och Scania.

 

Förutom Audi i Värnamo som utnämnts till Sveriges bästa återförsäljare 2018 har man också försäljning och verkstad i Gislaved, Halmstad och Smålandsstenar.
– Vi är ett av de äldsta företagen som följt med hela vägen i den här branschen. Vi är också ett familjeföretag som verkar för hållbarhet och långsiktighet. För oss är det självklart att göra det bästa för alla våra kunder i den här regionen, säger Anna Svenstig.

 

Allt började i Smålandsstenar för 90 år sedan. Idag är Svenstigs Bil väl etablerade även i Gislaved, Värnamo och Halmstad.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto:Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Svenstigs Bil

 KONTAKTUPPGIFTER

Svenstigs Bil AB

Telefon: 037020500
Mail: info@svenstigs.se

Besöksadress:
Stenfalksv. 6
33141
Värnamo

Postadress:
Box 2216
33102
Värnamo

Webbadress:
www.svenstigs.se