Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Intelligent materialhantering i fokus

Det blev succé – igen – när Swede-Wheel bjöd på Action in production. En dag fylld av intelligenta hjul, smarta lösningar och effektiv produktion.

  

– Hjulen utvecklas ständigt, vi ser mer finesser, mer intelligens, mer av smarta lösningar som minskar friktion och klarar högre hastigheter. Och den här dagen ger möjlighet för våra kunder att få se det här i verkligheten, säger vd Andreas Hildingsson.

 

Öppet hus hos hjultillverkaren. Action in production hade runt 300 besökare varav kunder som kom ända från Estland och Polen. ”Succé!” konstaterar en nöjd Andreas Hildingsson.

 

Nå ut till slutanvändare


Runt 300 personer tog chansen att besöka hjultillverkaren Swede-Wheel och systerföretaget LB-Plast den 29 augusti. Ett imponerande antal, menar Andreas, eftersom det handlar om att slå sig lös en vanlig arbetsdag för att få uppleva know-how och rullande nyheter, ta del av medutställares utbud, men framför allt få se hur de mer än 5000 olika artiklarna hos Swede-Wheel produceras.
– Våra kunder är allt ifrån andra tillverkande industrier i Gnosjöregionen till designers och slutanvändare – som vi verkligen vill nå ut till med våra lösningar, säger Andreas.

 

Att få klämma, känna och testa hjulen i skarpt läge är viktigt. Elever från Smålands Tekniska College utmanade besökare i gissningstävling: Vilket hjul rullar snabbast?

 

Adderade funktioner och finesser


En superaktuell framtidsfråga är intelligent materialhantering och här har hjulen en nyckelfunktion i allt ifrån dollys som transporterar varor i livsmedelsbutiker till tugger trains som förser bilindustrins monteringslinjer med detaljer.
– AGV är ett annat område som vi ser växa. Förr handlade det om att få ett hjul billigt och i rätt storlek. Idag väljer du hjul utifrån säkerhet, adderade funktioner och finesser. Intelligent materialhantering kräver anpassade hjul, konstaterar Andreas.

 

Smarta hjul – made in Småland


Och på eventdagen Action in production gavs gott om möjligheter att se hur smarta hjul tillverkas i Småland. Besökarna kunde även testa funktionerna i skarpt läge, till exempel hur brickvagnen lastad med porslin rullar olika på det uppbyggda klinkergolvet, beroende på vilka hjul du har valt.
– Det är viktigt att få känna och klämma på produkterna, men det är också viktigt att bara få mötas och nätverka en sån här dag, säger Andreas Hildingsson.

 

Smarta hjul – made in Småland. Inbyggda funktioner och finesser är viktigt för att hjulen ska snurra rätt och klara hastigheter upp till 20 km/h.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Swede-Wheel AB

(Swede-Wheel AB)

Telefon: 0370373700
Mail: sales@swede-wheel.se

Besöksadress:
Nygårdsvägen 1
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Nygårdsv. 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.swede-wheel.se