Vecka 22 Måndag 27 maj Grattis Beda, Blenda
Valuta
EUR 11.54 -0.03 -0.029
GBP 13.57 -0.02 -0.017
USD 10.64 -0.03 -0.03
BÖRSEN 15:09
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nu snurrar världens grönaste hjul

Cirkeln sluts i Hillerstorp. Återvunnet metallskrot och återvunnen plast blir tillsammans en hållbar innovation i Swede-Wheels nya hjulserie ECO-41.

 

 

– För Swede-Wheel är det här en banbrytande innovation. Vi har tagit fram en produkt som verkligen gör skillnad eftersom den är hållbar i sig själv tack vare rätt materialval, säger John Löw, marknadschef.

 

Cirkulärt så det förslår. Här i Hillerstorp produceras hjul i 100 procent återvunnet material, berättar John Löw.

 

Världsunik nyhet

 

Materialutveckling har legat i fokus de senaste åren. Swede-Wheel har adderat både en återvunnen PP/TPE-hjulserie samt en återvunnen PP i kombination med en biobaserad TPE till sitt sortiment. Hållbara innovationer som bland annat har resulterat i den första Svanenmärkta städvagnen.

– Men när det gäller att använda mer hållbar plåt är vi vad vi vet de första i världen i vår bransch som erbjuder en hjulbygel i så hög grad återvunnet stål, säger John.

 

Swede-Wheels hjulfäste i återvunnet stål är en världsnyhet som minskar CO2-utsläpp till en femtedel jämfört med att använda nytt stål.

 

Minskar utsläppsnivån till en femtedel

 

Swede-Wheels hjulserie ECO-41 är alltså helt producerad i återvunnet material, med undantag för ingående kullagerkulor och potentiella hjullager.

– Det återvunna stål som vi använder i ECO-serien består av minst 71 procent återvunnet metallskrot vilket minskar utsläppsnivån till en femtedel jämfört med att använda nytt stål. Därför kallar vi detta för världens grönaste hjul, säger John.

 

Från metallskrot och återvunnen plast till Swede-Wheels hållbara innovation – ECO-41-serien.

 

Tillverkning nära kunden

 

För att förlänga hjulets livslängd och därmed göra hjulet ännu mer hållbart levereras standard ECO-41-serien med ytbehandlingen Swede-Wheel NoX.
Och ECO-serien är bara början, förklarar John:

– På sikt hoppas vi kunna använda en högre grad av hållbara material i alla våra produkter. Detta är dock bara en del av arbetet vi gör för att bli en mer hållbar leverantör.

Samtidigt fortsätter Swede-Wheels ambition att växa glokalt.

– Vi vill bli ännu bättre på att tillverka nära våra kunder. Här i Hillerstorp tillgodoser vi behovet för våra europeiska kunder och i vårt dotterbolag i Ningbo, Kina, fortsätter vi att satsa för den asiatiska marknaden. Det är enligt oss dubbelt positivt, både ur kundservicehänseende och ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

 

 

FAKTA
Swede-Wheel – Skandinaviens ledande hjulproducent med kunder över hela världen. Utveckling och tillverkning i Hillerstorp, Sverige samt i Ningbo, Kina.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Swede-WheelKONTAKTUPPGIFTER

Swede-Wheel AB

(Swede-Wheel AB)

Telefon: 0370373700
Mail: sales@swede-wheel.se

Besöksadress:
Nygårdsvägen 1
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Nygårdsv. 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.swede-wheel.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår