Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Stark förankring på hemmaplan

Swede-Wheel expanderar - Skandinaviens ledande hjulproducent släpper ett helt nytt produktsortimentet och växer med utökad produktion i Hillerstorp. 
Man befinner sig just nu i en expansiv fas. 2200 kvm monterings- och lageryta har precis byggts till för att friställa ytterligare yta för produktion i Hillerstorp. Samtidigt gör man en jättelansering av ett helt nytt produktsortiment vilket innebär att man släpper 1500 nya hjulmodeller.

Ett helt nytt produktsortiment lanseras av Swede-Wheel nu i höst, berättar Tobias Hildingsson (tv) produktionsansvarig samt Andreas Hildingsson (th) vd och marknadsansvarig.

Nytt komplett produktsortiment

- Vi pratar om hjul som klarar från 200 kg upp till 7,5 ton, ett komplett produktsortiment. Tidigare har vi jobbat mycket med stora volymer inom tillverkningsindustrin, nu vänder vi oss till grossister och återförsäljare med Skandinaviens bredaste produktsortiment, säger VD Andreas Hildingsson.

Lanseringen innebär även att man släpper en ny hemsida samt en ny webshop där kunden efter inloggning kan följa sitt saldo och priser.
- Lagren är fyllda och produktionsytan är komplett. Vi arbetar efter devisen one stop - one shop. Ringer du hit kan vi lösa ditt hjulbehov oavsett vilken bransch du befinner dig i, säger Andreas Hildingsson. 

Det nybyggda lagret på 2200 kvm frisätter produktionsyta. "Vi växer på hemmaplan och det är vi mycket glada för" säger Andreas Hildingsson.

Materialhantering en växande marknad

Swede-Wheel är starkt etablerade inom flera segment så som sjukvården med hjulsystem för medicinsk utrustning, sängar, röntgenmaskiner, droppställ etc och inom restaurangbranschen med serverings- och brickvagnar, värmeskåp och liknande. Butiksinredning och möbelindustri är andra stora kundgrupper.

- Men allra störst för oss är material-hanteringen. Här tittar vi på många lösningar och är väldigt framgångsrika när det gäller hjul för produktion av dollys, en produktgrupp som vidareutvecklas med enorm hastighet eftersom alla stora kedjor har sitt eget system för materialhantering, säger Hildingsson. 

Slittåligt, lätt - och tyst

Dollys är ett slags plastunderrede med fyra hjul som används för uppackning på lager och påfyllning i butiker, både med manuell hantering, truck och robothantering. Höga krav ställs på hjulen vad gäller vikt och slittålighet.

- Det finns också en mängd föreskrifter som reglerar hur mycket ett hjul får låta och det är utmaningar vi ständigt jobbar för att förfina på materialsidan och inom produktutvecklingen. Ett hjul ska tåla så mycket som möjligt, väga så lite som möjligt och låta så lite som möjligt, säger Andreas Hildingsson.

Automationsgraden är hög hos Swede-Wheel i Hillerstorp och man konstruerar sina egna system. Lösa delar - allt tillverkat in house - går rätt in i maskinen och kommer ut som färdiga länkhjul. Christian Barrera övervakar monteringen.

Familjeföretag med anor

Familjeägda Swede-Wheel har tillverkat hjul och hjulsystem sedan 1942. Idag har man ett 35-tal anställda och omsätter strax över 70 miljoner. 60 procent av all tillverkning går på export. Swede-Wheel har också en fabrik i Kina som tillverkar vissa komponenter till produktionen i Hillerstorp. Fabriken i Kina servar också företagets kunder i Asien.

Servete Shatri arbetar på den manuella monterings-avdelningen där man producerar kundunika produkter i mindre volymer.
KONTAKTUPPGIFTER

Swede-Wheel AB

(Swede-Wheel AB)

Telefon: 0370373700
Mail: sales@swede-wheel.se

Besöksadress:
Nygårdsvägen 1
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Nygårdsv. 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.swede-wheel.se