Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Onsdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.88 -0.03 -0.034
GBP 12.17 -0.03 -0.029
USD 11.22 -0.14 -0.144
BÖRSEN 17:30
0.7%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Skanna, verifiera – och spara pengar

3D-skanning, mätning, reverse engineering och simulering – TDI i Värnamo hjälper industrin att bli mer kostnadseffektiv och säkra sina projekt.

 

Vi möts i mitten av juni och bara nu, innan semestern ska ett tiotal verktyg levereras ut till kund. Hur lyckas fyra personer sälja verktyg för 15 miljoner utan att ha någon egen tillverkning?

Hemligheten enligt TDI ligger i bred kunskap och kompetens – och förmågan att skapa goda samarbeten där de fyra tekniska konsulterna ofta är både kunder och leverantörer, samarbeten som skapar kostnadseffektivitet och bättre marginaler.

– Vårt stora mål är att lösa våra kunders problem och att jobben hamnar här i regionen, säger Jörgen Johansson.

 

Teknikkonsulterna i TDI med rötterna i IKV Tools, fr v: Johan Strid, Nihad Karahasanovic, Jan Andersson och Jörgen Johansson.

 

Från prototyp till eftermarknad

 

TDI erbjuder helhetslösningar inom produktutveckling, konstruktion och simulering där man säkrar hela processen, från prototyp och verktyg med intrimning till förserieproduktion, mätning och eftermarknad. 3D-skanning med möjlighet till mätprotokoll, verifiering och analys med hjälp av programvaran PolyWorks liksom reverse engineering ingår också i tjänsteutbudet. Kunder och samarbetspartners är både verktygsmakare och producerande företag.

– Till exempel kan vi hjälpa till vid automationsprojekt och mäta upp robotceller för att säkerställa att alla lägen stämmer innan du programmerar och driftsätter, säger Nihad Karahasanovic.

 

Creaform HandyScan Black är en portabel 3D-handskanner för avancerad skanning av alla typer av produkter.

 

Enkel insats sparar stora pengar

 

Möjligheten till reverse engineering med hjälp av 3D-skanning är ett annat område som efterfrågas allt oftare – och som skapar stora möjligheter till kostnadseffektiva lösningar.

– Vi kan till exempel skanna och ­veri­­fiera verktyg för att jämföra att allt stämmer mot simulering och konstruktion. Det är en enkel insats som kan spara stora pengar för kunden, säger Jörgen.

På mätbordet just nu ligger en reservdel som kunden lagat flera gånger och som även saknar CAD-underlag.

– Här kan vi enkelt skanna och skapa en 3D-modell för nytillverkning, säger Nihad.

 

Reverse engineering, mätprotokoll och verifiering ingår i TDI:s utbud av tjänster. Nihad Karahasanovic är ansvarig mättekniker. 

 

 

 

FAKTA
TDI Technical Design Innovation – kostnadseffektiva produktionstekniska lösningar – från idé till produktutveckling, verktygskonstruktion, produktions­förmedling och automation.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

TDI Technical Design Innovation AB

(TDI Technical Design Innovation AB)

Telefon: 070-5309668
Mail: info@tdi-ab.se

Besöksadress:
SILKESVÄGEN 24
33153
Värnamo

Postadress:
SILKESVÄGEN 24
33153
Värnamo

Webbadress:
tdi-ab.se