Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Lördag 28 januari Grattis Karl, Karla
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Thule samarbetar med global bilindustri

De har ett nära samarbete med bilindustrin över hela världen – och det är i Hillerstorp som produktutvecklingen sker av Thules unika räckessystem.


– Vi jobbar med i stort sett alla biltillverkare i världen, varav ett tiotal är lite större kunder. Förra året var 7 procent av Thule Groups omsättning riktat direkt till OES/OEM, med produkter som säljs under kundens eget varumärke, berättar Peter Karlsson.

 

”Att jobba så nära bilindustrin är intressant och ger en väldigt lång horisont framåt” säger Peter Karlsson, Director OES Development.

 

 

Kravställande kunder ger spetskompetens

 

Han är Thules utvecklingschef inom OES och jobbar tillsammans med ett team av ingenjörer, konstruktörer och projektledare, för att förse Volvo, BMW, Volkswagen och alla andra bilkunder med brandade originallasthållare och tillbehör.

– Det handlar om kunder med väldigt höga krav vilket i sin tur gör att vi utvecklar en spetskompetens både i fabrikerna och som utvecklingsorganisation, vilket kommer alla andra segment till del, säger Peter.

 

Utvecklingsteamet inom OES tar fram morgondagens originallasthållare och tillbehör. Fr v: Tobias Rydholm (Senior Design Engineer), Stefan Almhill (Design Engineer Manager), Anne-Charlotte Törn (Project Manager).

 

 

Stort fokus på produktutveckling 

 

Han är inne på sitt 27:e år och sin sjätte befattning på Thule Group.

– Tiden går fort när det hela tiden är sådan fart och utveckling. Man kan verkligen växa och utvecklas själv i den här organisationen, konstaterar Peter.

Thule Group omsatte under 2018 hisnande 6,5 miljarder SEK. Dryga 6 procent av omsättningen läggs på produktutveckling med starkt fokus på koncernens globala utvecklings- och testcenter i Hillerstorp.

 

 

Växande organisation i Hillerstorp

 

– Företaget har vuxit organiskt varje år och vi har alltid varit väldigt lönsamma. Den organiska tillväxten hänger nära ihop med att vi satsar så mycket på produktutveckling med nya generationer av befintligt produktsortiment, samt helt nya produktkategorier, säger Peter.

 

Bara sedan förra året har personalstyrkan på utvecklingsavdelningen i Hillerstorp växt med 30 personer. Här arbetar idag 150 personer med produktutveckling i en mångkulturell organisation där engelska har blivit ett vardagsspråk.

– Många flyttar hit från utlandet för att bo och arbeta här. Vi har också många som pendlar hit från Jönköping, men även längre avstånd från Växjö och Halmstad eftersom man ser att Thule har så pass spännande utmaningar på ingenjörssidan. Det är ett bra betyg på att vi har intressanta arbetsuppgifter, säger Peter.

 

För att effektivisera prototypframtagningen har Thule Groups utvecklingscenter i Hillerstorp investerat i en MJFprinter. Peter Karlsson samtalar med Danijel Radumilo.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Thule Sweden AB

Telefon: 0370-255 00
Mail: info@thule.com

Besöksadress:
Borggatan 5
33573
Hillerstorp

Postadress:
Box 69
33504
Hillerstorp

Webbadress:
https://www.thule.com/sv-se/se