Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.68 0.06 0.058
GBP 13.87 0.08 0.077
USD 10.73 0.05 0.048
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sträckfilm säkrar gods över hela Europa

Trioworlds testcenter i Smålandsstenar ger klara besked. Experten inom cirkulära plastförpackningslösningar vet vad som krävs för att säkra lasten.

 

Stabilitet och lastsäkring ligger i fokus för Trioworlds produktion av sträckfilm – och det är i Smålandsstenar den produceras och testas för att hålla måttet.

– I vårt testcenter kan vi simulera G-krafter för att se hur våra kunders förpackningar lever upp till gällande EU-direktiv 2014/47, säger Magdalena Bengtsson, Produktchef.

 

Pallar pallen trycket? Produktutvecklare Ronny Björk (mitten) ser över testresultatet tillsammans med KAM Björn Mårtensson och produktchef Magdalena Bengtsson.

 

Ett stabilt kolli är utgångspunkten

 

Skadat gods ställer till problem både för kunder och produktägare, för vem vill ta emot eller vara avsändare av en pall med läskedryck där deformerade och skadade burkar orsakat kladd och spill?

Skadat gods orsakar förluster både i pengar och goodwill för varumärket. Men det handlar också om risken för personskador kopplade till dåligt säkrad last.

– Här är transportförpackningen vår plats i ledet. Ett stabilt kolli är utgångspunkten, ett kolli ska klara både acceleration, inbromsning och sidoförflyttning, förklarar Magdalena.

 

Optimerar kvalitet och funktion

 

Trioworld Smålandsstenar med sina 300 anställda är moderskeppet i en global koncern som sysselsätter mer än 1200 medarbetare och omsätter över 5,5 miljarder SEK. Senaste åren har man investerat hisnande 850 miljoner i ny teknik i Smålandsstenar och utöver det även gjort strategiska förvärv.
Allt för att ligga i absolut framkant när det gäller att skapa förpackningslösningar av polyetenfilm som gör transporter och livsmedel säkrare, jordbruk smartare och skyddet inom sjukvård optimalt.

– Vilken produkt vi än jobbar med så är vårt mål att optimera, jobba med innovation och utveckling. Fokus är minskad materialförbrukning, hållbarhet och bästa möjliga funktion i varje applikation, säger Magdalena.

 

Sträckfilmen blir allt tunnare – med bibehållen funktion. ”Alla vinner på optimerad kvalitet”, säger Magdalena Bengtsson.

 

Hållbara förpackningslösningar

 

Hållbar plastproduktion är i högsta grad verklighet. Användningen av plast i produkter och förpackningar spelar en avgörande roll för säkerhet och livslängd av produkter – och bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser samt minskad förbrukning av fossila resurser när man till exempel jämför med transporter av produkter producerade av tyngre material.

– Vi har varit ledande inom plastförpackningslösningar i mer än 50 år och vi har en produktflora som ligger i absolut framkant, konstaterar Björn Mårtensson, KAM.

Vi har redan idag ett flertal högkvalitativa produkter baserade på återvunnet material, och fortsatt utvecklingen av detta sortiment är nu av högsta prioritet, berättar Björn.

 

Varje år produceras ca 100 000 ton högkvalitativa förpackningslösningar hos Trioworld Smålandsstenar AB.

 

 

FAKTA
Trioworld – tillverkning av jordbruksfilm, pallsträckfilm, sopsäckar samt bygg- och täckfilm. Fabriken är placerad i Smålandsstenar.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se 
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och TrioworldKONTAKTUPPGIFTER

Trioworld Smålandsstenar AB

(Trioworld Smålandsstenar AB)

Telefon: 037134500
Mail: info.smt@trioworld.com

Besöksadress:
Parkg. 10
33331
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Box 189
33224
Gislaved

Webbadress:
trioworld.com/sv/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår