Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Måndag 16 maj Grattis Ronald, Ronny
Valuta
EUR 10.49 0.01 0.013
GBP 12.35 0.00 0.004
USD 10.09 0.02 0.022
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Mot höga höjder med smart skarv

Senaste åren har Troax ökat innovationstakten rejält. Här är högt i tak för nya idéer – och snabbt mot höjden kommer man också med nya Smart Splice.

 

– Troax generellt är ett innovativt och framtidsspanande företag. Målet är att jobba inifrån och ut med trendspaning och innovativt tänkande, säger Tobias Franzén, utvecklingschef.

 

 

Smart lösning med invändig skarv

 

En av innovatörerna är Staffan Bengtsson. Han fick uppdraget att hitta en smart lösning på invändig skarv som kunde ersätta de tidigare klamrarna för förlängning av Troax stolpar.

– Det skulle vara en enkel konstruktion som inte blev dyrare, och visst är det mycket roligare när man lyckas med något enkelt. Jag hade mycket fler avancerade idéer från början, säger Staffan och skrattar.

 

Staffan Bengtsson har konstruerat nya Smart Splice. I bakgrunden Josephine Granell, produktchef maskinskydd, och Tobias Franzén, utvecklingschef.

 

Enklare, snabbare och stabilare

 

Resultatet blev Smart Splice som med ett enkelt handgrepp placeras inuti stolpen och skruvas fast med en enda skruv. Installationen är så enkel att montageanvisningen är fäst direkt på Smart Splice. Mindre emballage, färre delar och samtidigt så stabilt och starkt att det klarar kravet på 1600 joule.

– Tack vare den unika expansionen i sidled, längst ut i ändarna, är bedömningen att vi också kommer att få patent på lösningen, säger Staffan.

 

Smart Splice installeras med en enda skruv och expanderar med full kraft längst ut i ändarna.

 

Ökad innovationstakt

 

Troax har utvecklat innovativa nätpanelslösningar för maskinskydd, lager och förråd i över 65 år. Företaget är börsnoterat och marknadsledande globalt. Och sedan två år tillbaka har man jobbat aktivt för att höja både innovationsnivå och säkerhetsnivå på sina produkter.

– Vi ser också att innovations- och utvecklingstakten har ökat rejält. Förut kom vi med i snitt tio nya produkter per år. Nu är vi uppe i 20-25, berättar Tobias.

Utvecklingsavdelningen har återkommande innovationsdagar när man jobbar med olika teman och områden där man ser möjligheter att förstärka innovationskraften.

– Att förutse behov är jättesvårt, innovation handlar mycket om tajming, men vår ambition är att ligga steget före och utmana marknaden, säger Tobias.

 

Hur gör du när du behöver bygga på höjden? Med innovationen Smart Splice kan du snabbare och enklare förlänga stolpar i Troax alla väggsystem.

 

 

 

TROAX AB

Troax har utvecklat innovativa nätpanelslösningar för maskinskydd, lager och förråd i över 60 år. Vi är marknadsledande och finns över hela världen.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Troax

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Troax AB

(Troax AB)

Telefon: 037082800
Mail: info@troax.com

Besöksadress:
Tyngel 34
33574
HILLERSTORP

Postadress:
Box 89
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.troax.com