Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Onsdag 22 januari
Grattis Vincent, Viktor
Valuta
EUR 10.55 -0.01
GBP 12.49 0.08
USD 9.51 0.00
BÖRSEN 18:42
-0.48%

Säkrare automatlager med nytt lås

I nära samarbete med företagets kunder har Troax utvecklat Safe Escape Lock, ett multifunktionellt lås som ger ett extra lager av säkerhet.

 

Troax säkerhetslösningar för maskinskydd och lager förenas i nylanserade Safe Escape Lock – låset med integrerad säkerhetsbrytare och eurocylinderlås. Strömmen bryts när dörren öppnas och endast behörig personal har tillträde.
– Vi ser att automatiserade lager växer i omfattning och här växer också behovet av nya säkerhetslösningar, säger Josephine Granell, produktchef för maskinskydd.

 

Lätt att låsa – och lätt att öppna. ”Tack vare nödöppningsfunktionen kan dörren öppnas från insidan även när den är låst” säger Josephine Granell, produktchef för maskinskydd.

 

Utvecklande samarbete med kunderna


Den smarta nya lösningen Safe Escape Lock är resultatet av ett nära samarbete med Troax kunder.
– De har så många idéer och ger så värdefull feedback. Vid ett kundbesök fick jag frågan om vi kunde göra om vårt Eurocylinderlås med en integrerad säkerhetsbrytare, och plötsligt föll alla bitar på plats, säger Josephine.
– Samarbetet med kunderna är en del av Troax kultur, det är vårt sätt att jobba. Kunderna vet att vi lyssnar, konstaterar Adam Karlsson, produktutvecklare.

 

Safe Escape Lock är Troax senaste produktnyhet. ”Eftersom nyckel behövs för att öppna har endast behörig personal tillträde” säger produktuvecklare Adam Karlsson.

 

Inget tillträde för obehöriga


Uppdraget att utveckla Safe Escape Lock – som nu släppts på marknaden – gick till just Adam Karlsson. Låsets kåpa är av aluminium och har försetts med en låsögla där ett hänglås kan fästas för att säkerställa att dörren inte stängs oavsiktligt medan underhållsarbetet utförs. Och eurocylinderlåset säkerställer att dörren är ordentligt låst från utsidan.
– I en lagermiljö rör sig inte alltid bara behörig personal, men nu kan du vara säker på att bara behörig personal kan öppna dörrarna, säger Josephine Granell.

 

 

Automatlager blir allt vanligare och behovet av smarta och anpassade säkerhetslösningar växer. Safe Escape Lock är Troax senaste bidrag till höjd säkerhet inom logistik, lager och distribution.

 

 

Bygger ut lokalerna i Tyngel


Troax Group är fortsatt i en stark tillväxtfas med investeringar i såväl USA och Italien som på hemmaplan där man under året kommer att bygga ut fastigheten i Tyngel, Hillerstorp med ett större lager.
– Vi bygger ut 4000-5000 m2 för att effektivisera vår lagerhantering samt plock och pack, säger Josephine Granell.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och TroaxKONTAKTUPPGIFTER

Troax AB

(Troax AB)

Telefon: 037082800
Mail: info@troax.com

Besöksadress:
Tyngel 34
335 74
HILLERSTORP

Postadress:
Box 89
335 04
Hillerstorp

Webbadress:
www.troax.com