Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 02
Lördag 16 januari
Grattis Hjalmar, Helmer
Valuta
EUR 10.14 -0.01
GBP 11.4 -0.01
USD 8.39 0.00
BÖRSEN 19:30
-1.1%

SMART SÄKERHETSLÖSNING FÖR AUTOMATLAGER

Automatisering av lager blir allt vanligare vilket i sin tur skärper krav på säkerhet. Troax nya konsol Uni-bracket förstärker det viktiga rasskyddet. 

 

Ännu starkare och ännu mer flexibel – när en av Troax kunder önskade en vidareutveckling av tidigare konsol blev resultatet en helt unik, mönsterskyddad konstruktion. Uni-bracket har en enkel och användarvänlig montering då den kan fästas på fyra olika sätt på pallställets stolpe.

– Den ökade användarvänligheten gör att man sparar tid, förenklar monteringsprocessen och får en säkrare installation. Det är verkligen en helt unik produkt, säger Stefan Lundgren, produktchef för Lager- och Industriväggar på Troax.

 

 

 

 

Uni-bracket med unik bygel med säkring har en 90-gradig utskuren vinkel som förenklar byte och flytt av horisontella balkar i pallstället.

 

 

Testad för att klara 2 500 joule

 

Det är också Stefan som utvecklat lösningen i nära samarbete med en av Troax kunder. För det är precis så Troax arbetar, förklarar Stefan. Man löser kundens problem, och resultatet blir en uppdaterad produkt med flera unika selling points. Säkerheten är första fokus, något som tar sig uttryck bland annat genom en unik bygel med säkring, och konsolen är testad för att klara 2 500 joule.

– Men i utvecklingen av Uni-bracket föddes ytterligare en egenskap som ingen hade räknat med från början, säger Stefan.

 

Säkerhetskraven är höga i automatiserade lager. Stefan Lundgren, produktchef för Lager- och Industriväggar på Troax, har utvecklat en ny produkt inom rasskydd.

 

Förenklar byte av balk

 

Tack vare den unika konstruktionen kan Uni-bracket nämligen både sättas närmare och förenkla byte av pallställets horisontella balk. Dessutom blir konsolen än mer användarvänlig i den speciella miljö som automatiserade lager utgör med fler autonoma och rörliga maskiner. Här ökar säkerhetskraven för att skydda både människor, varor och processer.

 

 

Optimalt rasskydd för automatlager

 

– Rasskydd för automatlager är ofta en utmaning eftersom pallställen ofta har mycket extrautrustning. Uni-bracket ger mer utrymme för detta och därför ligger vår produkt ännu mer i tiden, konstaterar Stefan.

Troax rasskyddssystem är framtaget för att förhindra olyckor orsakade av gods som faller av eller knuffas ned från pallställen. Rasskyddspaneler monteras ihop med konsolen Uni-bracket för stabila och säkra lager och logistikmiljöer.

 

 

 

 

FAKTA TROAX AB

Troax Group AB är den globalt ledande leverantören av områdesskydd för inomhusanvändning inom marknadsområdena Maskinskydd, Lager och Förråd.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Patrik Leonardsson & TROAXKONTAKTUPPGIFTER

Troax AB

(Troax AB)

Telefon: 037082800
Mail: info@troax.com

Besöksadress:
Tyngel 34
335 74
HILLERSTORP

Postadress:
Box 89
335 04
Hillerstorp

Webbadress:
www.troax.com