Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Fredag 24 januari
Grattis Erika
Valuta
EUR 0.00 0.00
GBP 0.00 0.00
USD 0.00 0.00
BÖRSEN 01:00
0.00%

Störst i världen – med hjärtat i Tyngel

Troax har erövrat världen med sina innovativa säkerhetslösningar. Nu fortsätter investeringar och expansion av koncernens huvudkontor i Tyngel.

 


Det är svårt att inte bli imponerad av den nya produktionslinjen där tråden kommer in på coil och förädlas till nätpaneler via en lång rad automatiserade processer. En nätt investering på närmare 60 miljoner SEK som togs i bruk strax innan semestern.

 

Från ax till limpa. Den nya helautomatiserade produktionslinjen hos Troax togs i bruk strax innan semestern.

 

 

Lokala leverantörer av produktionslinjen

 

– Vi har anlitat ett lokalt konsortium av leverantörer för att bygga den här lösningen, och det är så mycket roligare och bättre än att anlita en utländsk maskinbyggare. Nu har vi mycket närmare till både service och utveckling, konstaterar vd Thomas Widstrand.

 

Precis så fungerar det i Gnosjöregionen. En företagsidé föds på en gård i Tyngel. Nästan 65 år senare har börsnoterade Troax Group en global närvaro och omsätter 1,7 miljarder – samtidigt som man är besjälade av sina småländska rötter.

 

 

Stolta över sitt småländska arv

 

– Allt utmynnar ju i tillväxt men vi är så stolta över vårt småländska arv och att vi får sitta här i Tyngel och utveckla en världsledande verksamhet, säger Thomas.

 

Det är också här i Tyngel som Troax bygger ett nytt lager på nära 5000 kvm som kommer att bli ett praktiskt exempel på det affärsområde som växer starkast just nu – automatiserade lagerlösningar.

 

 

 

Troax är världsledande inom innovativa säkerhetslösningar som skyddar människor, egendom och processer – bland annat inom fordonsindustrin.

 

 

Ökad efterfrågan inom automatlager

 

– Vi ser hur efterfrågan av omfattande logistiklösningar ökar. Automatiska plock- och packlösningar växer, inte bara hos stora aktörer inom retail utan även hos mellanstora företag.

Kraven på säkerhet och praktiska lösningar är höga, och här har vi hittat en bra ingång, konstaterar Thomas. Hittills har försäljningen av automatiserade lagerlösningar varit starkast i Europa.

– Men vi ser att svenska företag också börjar upptäcka potentialen, säger Thomas. Och Troax nya lager blir såklart ett automatlager, som ska rymma de stora mängder och varierande format som hanteras i produktionen av nätpaneler.

 

Troax bygger automatlager. ”Pallställen kommer under hösten och processförbättringen med AGV-truckar drar igång under våren” berättar vd Thomas Widstrand.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se 
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och TroaxKONTAKTUPPGIFTER

Troax AB

(Troax AB)

Telefon: 037082800
Mail: info@troax.com

Besöksadress:
Tyngel 34
335 74
HILLERSTORP

Postadress:
Box 89
335 04
Hillerstorp

Webbadress:
www.troax.com