Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.00 0
GBP 13.29 -0.01 -0.006
USD 10.5 -0.01 -0.005
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Troax gör maskinskyddet ännu säkrare

Med unik teknik öppnar Troax för en ny era av maskinsäkerhet. Troax Panel Detection övervakar att varje nätpanel är på plats efter maskinunderhåll.

 

– Utmaningen som vi har jobbat med är: Hur säkerställer du maskinskyddets funktion? Hur kan du vara säker på att nätpanelerna verkligen sitter där de ska? säger Martin Henkow, projekt­ledare bakom Troax nya produkt Panel Detection.

Troax tillverkar nätpaneler för maskinskydd baserade på riskanalyser och beräkningar i produktionsmiljö, men det kan alltid hända oförutsedda saker ute i verkligenheten.

– Därför behövdes någon form av digital övervakning, säger Martin.

 

Koppling till maskinens styrsystem

 

Och nu lanseras den unika produkten.

Troax produktutvecklare Jacob Lundin har skapat en lösning som är lika enkel som genial i sin utformning. Troax Panel Detection bygger på det egna systemet med snabbfästen, Rapid Fix, som gör det enkelt att snabbt lyfta ut en panel för maskinunderhåll. Panel Detection är integrerat i Rapid Fix och kopplas till säkerhets-PLC:n i maskinens styrsystem där en varning går ut om en nätpanel saknas eller inte har klickat helt i fästet.

– Utifrån den riskanalys som ­företaget gör kan man välja olika typer av varningar, allt ifrån att en lampa exempelvis tänds på ett ljustorn till att maskinen inte går att återstarta förrän panelen sitter på plats – eller att maskinen helt enkelt stannar, förklarar Jacob.

 

Säkrare kan det inte bli. Troax Panel Detection varnar direkt om en nätpanel inte sitter som den ska. Tv Jacob Lundin, th Martin Henkow.

 

Högsta säkerhetsklass enligt maskindirektivet

 

Lösningen har högsta säkerhetsklass enligt maskindirektivet och tack vare utnyttjandet av befintligt styrsystem är Troax Panel Detection en både enkel och kostnadseffektiv lösning.

– Om du har Rapid Fix idag kan du enkelt byta ut och ersätta med nya Rapid Fix-baserade Panel Detection-­enheter. Du kan också välja att använda Panel Detection på vissa utvalda paneler, du behöver inte använda det på alla, säger Martin Henkow.

Troax Panel Detection är den första egenutvecklade produkten som släpps inom produktområdet och patent­ansökan pågår.

 

Patentansökan pågår. ”Min expertis är produktutveckling, specifikt uppfinningar av nya saker”, säger Jacob Lundin som konstruerat Troax Panel Detection.

 

 

 

FAKTA
Troax – har utvecklat innovativa nätpanelslösningar för maskinskydd, lager och förråd i över 60 år. Vi är marknadsledande och finns över hela världen.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Troax AB

(Troax AB)

Telefon: 037082800
Mail: info@troax.com

Besöksadress:
Tyngel 34
33574
HILLERSTORP

Postadress:
Box 89
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.troax.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår