Vecka 28 Söndag 14 juli Grattis Folke
Valuta
EUR 11.49 0.08 0.083
GBP 13.68 0.00 0
USD 10.53 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
2.28%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

MullToan satte ­Reftele på kartan

Vakuumplast – tillverkarna bakom succén MullToa – har ett brett erbjudande av produktionslösningar för alla slags stora och komplexa plastdetaljer.

 

 

Kåpor till maskinindustri, karossdetaljer och plastkupor till butiksinredning – ute i produktionen hos Vakuumplast i Reftele samlas färg- och formstarka detaljer för vidare leverans till kund. Med relativt låg instegskostnad vad gäller både verktyg och bearbetning är vakuumformning det perfekta valet för den som vill komma i gång med pro­duktion av stora och komplexa produkter i termoplast.

– Vi kan forma det mesta och har bredden från små detaljer till riktigt stora, upp till 2200 mm långa och ­1100 mm breda, säger Håkan Blomgren, produktionsansvarig.

 

Komplexa detaljer – som den här mellanväggen till MullToan – lämpar sig särskilt bra för vakuumformning.

 

Vakuumformning i plast av både små och stora detaljer är deras vardag. Från vänster: Håkan Blomgren produktionschef, Mia Carlström VD och Mia Westman platschef.

 

Kostnadseffektivt och flexibelt

 

Verktygen tillverkas i aluminium, vilket skapar möjlighet till flexibel prototyp- och serieproduktion. Med kapacitet att forma detaljer i små och medelstora serier i material från 1 mm tjocklek upp till 12 mm är möjligheterna stora. Efterbearbetning sker i femaxliga CNC-fräsar.

– Eftersom vi jobbar med billigare verktyg än inom exempelvis formsprutning kan vi göra riktigt stora detaljer till en rimlig kostnad, säger Håkan.

 

Snabbt, kostnadseffektivt och flexibelt – hos Vakuumplast i Reftele har man producerat plastdetaljer i mer än 50 år.

 

 

Stark tillväxt på legosidan

 

Vakuumplast i Reftele grundades 1962 och MullToan, Sveriges mest köpta biologiska toalett, föddes 1970. Toaletten tillverkas, monteras och packas här i Reftele och utgör fortfarande en viktig del av verksamheten – men det är på legosidan den stora tillväxten har skett de senaste åren.

– Jag har jobbat här i 40 år och utvecklingen har stadigt gått mot snabbare maskiner och automatiserade lösningar, berättar Håkan Blomgren.

Mia Carlström fortsätter:

– Många av våra kunder har följt med oss under många år och det hänger ihop med att vi levererar hög kvalitet och är leveranssäkra.

 

BioLet/MullToa är Sveriges mest köpta biologiska toalett – made in Reftele.

 

Sänkt elförbrukning

 

Vakuumplast har en mycket elintensiv produktion och med den senaste tidens höjda elpriser hade detta kunnat bli mycket kännbart.

– Men med olika åtgärder har vi lyckats få ner vår elförbrukning med så mycket som 18 procent under 2022, säger Mia Westman.

 

 

 

FAKTA
Vakuumplast – en toppmodern maskinpark för vakuumformning och efterbearbetning av termoplaster.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & VakuumplastKONTAKTUPPGIFTER

Vakuumplast Industri AB

(Vakuumplast Industri AB)

Telefon: 037121140
Mail: info@vakuumplast.com

Besöksadress:
Industrigatan 4
33375
REFTELE

Postadress:
Industrig. 4
33375
Reftele

Webbadress:
www.vakuumplast.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår