Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 25 Tisdag 22 juni Grattis Paulina, Paula
Valuta
EUR 10.17 0.01 0.007
GBP 11.87 -0.01 -0.013
USD 8.56 0.03 0.028
BÖRSEN 12:09
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Special eller standard i stora och små serier

Kostnadseffektiva komponenter och produkter utan onödiga mellanhänder är affärsidén bakom Värnamoföretaget Skotte – med hela Europa som arbetsfält.

 

Priserna är osedvanligt konkurrenskraftiga utan att man på något sätt tummar på kvalitén. Med hög teknisk kompetens har far och son, båda civilingenjörer i grunden, skapat ett koncept som förser verkstads- och fordonsindustri med maskinbearbetade komponenter.

– Mycket av det vi levererar till våra kunder idag handlar om svarvade komponenter i mässing, rostfritt och stål. Vi lagerhåller detaljer för avrop så att vi alltid ligger steget före och kortar leveranstiderna för kunden, säger Fredrik Skötte.

 

För två år sedan flyttade Skotte AB in i nya lokaler, centralt i Värnamo. ”Vi fortsätter att expandera och ser ljust på framtiden”, säger Per och Fredrik Skötte, längst fram i bild.

 

Stort kontaktnät med samarbetspartners

 

Det var pappa Per Skötte som grundade företaget för snart 20 år sedan och som några år senare även startade dotterbolaget Qingdao Skotte Metals Ltd i Kina. Företaget har ca 200 anställda och drivs med svenska standarder inom lön, arbetsrätt, miljö och ansvar.

– I Qingdao fokuserar vi på maskinbearbetning, plåtbearbetning och robotsvetsning. Vi har också ett stort kontaktnät med samarbetspartners inom Skotte Group Network, berättar Fredrik.

 

 

Kvalitetsmedvetna och krävande kunder

 

Kunderna finns mestadels inom svensk och europeisk verkstads- och fordonsindustri men också bland kvalitetsmedvetna och krävande företag inom bygg, konsument och telekom. Det kunderna framförallt värdesätter, menar Per, är Skottes stora tekniska kunnande – från utvecklingsprocess till serieleverans.

– Vi ser oss som ett tekniskt ingenjörsföretag, där vi jobbar med de mest optimala bearbetningsmetoderna, säger Per Skötte.

 

Special eller standard? Skotte AB levererar mekanikkomponenter och konsumentprodukter i både små och stora serier till krävande kunder inom industrin.

 

 

Produktutveckling och konstruktion

 

Sonen Fredrik som har tagit över familjeföretaget har tidigare arbetat med utveckling inom bland annat Volvo, Thule och ABB. Erfarenheter som han nu tar med sig in i Skotte.

– Verksamheten står på två ben. Förutom att vi förser industrin med mekanikkomponenter och konsumentprodukter i bl a plåt, så designar vi också artiklar tillsammans med kund och har en hel del egna produkter, bland annat inom bygg, trädgård, och jordbruk, t ex tvåvånings cykelställ och stora aluminiumgrindar. Vi kan bistå hela vägen, från idé och konstruktion till produktion och leverans, säger Fredrik Skötte.

 

Jessica Sandberg är den som ofta möter kunderna i samtal om nya projekt.

 

 

 

FAKTA SKOTTE AB

Skotte AB erbjuder kvalitativa mekanikkomponenter, standard eller special efter kunds ritning, som är mest kostnadseffektivt utan mellanhänder.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Skotte ABKONTAKTUPPGIFTER

SKOTTE AB

(SKOTTE AB)

Telefon: 0722371100
Mail: jenny@skotteab.com

Besöksadress:
Skolg. 8
33131
VÄRNAMO

Postadress:
Skolg. 8
33131
Värnamo

Webbadress:
www.skotteab.se