Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 28
Lördag 11 juli
Grattis Eleonora, Ellinor
Valuta
EUR 10.39 0.01
GBP 11.62 0.01
USD 9.2 0.03
BÖRSEN 08:35
0.72%

Konkurrenter blir samarbetspartners

Den 15–16 maj är det dags igen för Värnamo Industriexpo, ett unikt event där 13 maskin- och mjukvaruleverantörer gör gemensam sak för kundens bästa.


– Det här är ett organiserat öppet hus men på småländskt vis. Vi är lyckligt lottade att ha så många företag i den här branschen just här i Värnamo – och att vi vet hur man samarbetar, säger Tobias Kruse, Norima Machine Tools.
Daniel Axelsson från Mekana Maskin instämmer:
– Ja det här är ju något som speglar hela den här regionen.
Och en nöjd Ulf Annvik från Värnamo Näringsliv konstaterar:
– Vi räknar med uppemot 3 000 besökare vilket gör avtryck här i Värnamo. Vi fyller upp många hotellrum under de här dagarna.

 

Ett organiserat öppet hus på småländskt vis är både effektivt och miljösmart. ”Vi drar nytta av varandras attraktionskraft” konstaterar arrangörerna.

 

Åttonde upplagan av ett lyckat event

 

De var något av pionjärer när de inbjöd till Värnamo Industriexpo för första gången år 2005. Något liknande hade aldrig gjorts förut. Vartannat år har succén upprepats och nu har det blivit dags för den åttonde upplagan av ett mycket lyckat event där dörrarna står öppna till 13 medverkande företag under två dagar.
– Jämfört med en vanlig mässa betyder det väldigt mycket för oss att få möta våra kunder på hemmaplan och visa vad vi kan erbjuda, säger Carola Fransson, Masentia.

 

13 medverkande företag och uppemot 70 medutställare gör Värnamo Industriexpo till ett smörgåsbord av möjligheter för besökande kunder.

 

Produktnyheter och seminarier

 

Det utlovas ett smörgåsbord av såväl produktnyheter som spännande seminarier under expodagarna. Ravema lägger tyngdpunkten på kommunicerande teknik och Industri 4.0, Salvagnini kommer bland annat att visa sitt system Flexcell – i nyligen tillbyggda lokaler. PLM Group, nya medverkande för i år, fokuserar på metallprinting och verktyget 3D EXPERIENCE platform. KD Feddersen satsar på seminarier inom konstruktion och design av plastmaterial och CNC Factory kommer att prata scanning och VR-teknik.
– Det är viktigt att ha något nytt att visa upp, säger Ove Nilsson, Herber.
– Och eftersom kunderna är mer pålästa idag är det personliga mötet viktigare än någonsin, konstaterar Pierre Holmström, Edge Technology.

 

Arrangörer av Värnamo Industriexpo 2019 är Mekana, Herber, Din Maskin, Masentia, Salvagnini, Ravema, Norima Machine Tools, LPV Verktygsmaskiner, Bromi, Edge Technology, CNC Factory, KD Feddersen och PLM Group – i samarbete med Värnamo Näringsliv.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Värnamo Näringsliv

 KONTAKTUPPGIFTER

Värnamo Näringsliv AB

Telefon: 0370691855
Mail: info@varnamonaringsliv.se

Besöksadress:
Jönköpingsvägen 15
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Jönköpingsv. 15
33134
Värnamo

Webbadress:
www.varnamonaringsliv.se