Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23
Måndag 1 juni
Grattis Gun, Gunnel
Valuta
EUR 10.47 -0.04
GBP 11.64 -0.03
USD 9.43 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.64%

0

Satsning på innovation och nya kunder

Nya ägare ger vind i seglen för Verktyg & Press AB i Anderstorp. Nya arbetsmetoder, nya kundkanaler - men med samma goda branschkunskap i grunden.
- Här finns en enorm kompetens i huset inom konstruktion, verktyg, utprovning och produktion. Kunskapen är den stora potentialen. 
Gedigen branschkunskap
Det säger Patrik Eld och Jonas Stigemyr som sedan årsskiftet är nya ägare av Verktyg & Press AB. Stor del av nämnda kompetens sammanfattas enkelt i ett namn: Hans Johannesson som närmast ägt och drivit verksamheten. Med 35 år i branschen har Hans byggt upp en gedigen kunskapsbank inom konstruktion, verktyg, följdverktyg, klipp och bock. Under åren har också många specialmaskiner tagit form i lokalerna och sedan landat hos kunder i regionen.

Vid årsskiftet tog Patrik Eld och Jonas Stigemyr över som nya ägare Verktyg & Press AB, men Hans och Birgitta Johannesson är fortfarande kvar i verksamheten.

Ökad omsättning och satsning på innovation

- Hans är en jätteduktig konstruktör och verktygsmakare. Det vi ska tillföra som nya ägare är framför allt att öppna nya dörrar eftersom vi har ett väldigt stort kontaktnät. Vi kommer att jobba upp omsättningen och utveckla innovationstanken, säger Patrik Eld.
Något som går helt i linje med hur Verktyg & Press alltid har arbetat, genom att bistå kunden från idé och utveckling till färdig produkt. 

Företagets största potential ligger i kunskapen. Hans Johannesson har 35 års erfarenhet av konstruktions och verktygsmakande.

Ett företag med potential

- Vi kommer att fortsätta att göra produkter som många andra kanske också skulle kunna göra, men vi kommer att göra det lite bättre och med mer innovation i arbetssättet, säger Patrik och ler.
I och med ägarskiftet går företaget från tre till sex personer.
- Vi har letat under en längre tid efter ett tillverkande företag med potential att investera i och vi är mycket glada över den här lösningen, säger Patrik Eld. 
Dan Sjöqvist är teknisk säljare på Verktyg & Press. Med cirka 30 års erfarenhet av produktutveckling och konstruktion bistår han kunden med råd och hjälp.

Automatpressning, verktyg, specialmaskiner och legoproduktion

Verktyg & Press AB grundades 1971 och tillverkar bland annat automatpressade produkter, lego av stansade och bockade detaljer, press-/punktsvetsning, krok för pulverlackering samt verktyg och specialmaskiner utifrån kundspecifika behov.  Man erbjuder också service och reparationstjänster samt rådgivning och hjälp med problemlösning och produktutveckling. Kunder är allt ifrån enskilda uppfinnare till multinationella företag.
- Har du en idé du vill förverkliga, vänd dig till oss! Säger Patrik Eld.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Verktyg & Press i Anderstorp AB

(Verktyg & Press i Anderstorp AB)

Telefon: 037117720
Mail: info@verktygopress.se

Besöksadress:
Masking. 8
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 79
33421
Anderstorp

Webbadress:
www.verktygopress.se