Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Onsdag 18 maj Grattis Erik
Valuta
EUR 10.5 0.03 0.035
GBP 12.39 -0.01 -0.005
USD 10.01 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
-1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

FAMILJÄRT OCH FLEXIBELT HOS VINDO

De är experter på automatpressade, dragna och gängade plåtdetaljer. Och lika viktig som kvalitén är de goda relationerna till kunder och leverantörer.

 

– Vi är öppna, raka och enkla att göra med. Det är en livsfilosofi som gynnar företaget och som gör att man aldrig behöver fundera, säger Hasse Wickström och ler.
Han äger och driver Vindo AB i Hillerstorp, det lilla företaget med den breda och flexibla plåtbearbetningen.

 

Effektiva i utveckling och produktion

 

– Vi står på två ben, dels pressar och automatverktyg för volymproduktion, dels laserskärning och kantbockning där vi kan börja med fåstyckstillverkning och skala upp successivt, säger Hasse.

Att Vindo har en helt egen verktygsproduktion i modern CAD-CAM-miljö är en stor fördel för kunden, menar Hasse. Exempelvis vid tillverkning av specialverktyg så säljer man en del i verktyget.

– Vilket innebär att verktygskostnaden blir billigare för kunden, och vi får en snabb och flexibel produktion, säger Hasse.

 

Egen verktygsproduktion är en styrka i Vindos samarbete med kunden. 

 

Snabba leveranser från välfyllt lager

 

Vindo producerar plåtdetaljer i de flesta vanligt förekommande material. Kunderna finns bland annat inom butiksinredning, gummiindustri och skyddsutrustning. Att man också har rullformning i huset gör att man skiljer sig från många av konkurrenterna. Många inom just butiksinredningsbranschen känner igen Vindo genom deras stora produktsortiment av konsoler, spårpanelfästen, u-beslag och skenor – allt tillgängligt på lager för snabba leveranser.

– Men vi levererar inte bara butiksinredning, vi kör en hel del lego på alla möjliga plåtdetaljer, säger Hasse.

 

 

Stort standardsortiment och välfyllt lager. Vindo i Hillerstorp servar många kunder inom butiksinredning.

 

Familjär känsla är viktig

 

Det har gått tio år sedan han själv tog över företaget efter att ha jobbat många år i chefsposition på Peltor med över 400 anställda. På Vindo har Hasse ”hittat hem”.

– Man blir som en familj på ett så här pass litet företag. Vi äter frukost tillsammans, hittar på lite grejer på fritiden, och den här familjära känslan är viktig. Den tror jag att våra kunder också känner, säger Hasse.

 

Det lilla, flexibla och familjära företaget. Vindo AB vill att den enkla livsfilosofin också ska märkas i relation till kunder och leverantörer.

 

 

FAKTA VINDO AB

I samarbete med kund utvecklar och tillverkar Vindo automatpressade, laserskurna, dragna och gängade plåtdetaljer. En av Vindos styrkor är att de själva tillverkar sina verktyg i en modern CAD-CAM miljö. Det gör dem mer effektiva både i utveckling och produktion, och har påverkat produktkvaliteten positivt.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Patrik Leonardsson

 KONTAKTUPPGIFTER

Vindo AB

(Vindo AB)

Telefon: 0370373320
Mail: info@vindo.se

Besöksadress:
Fabriksgatan 6
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Fabriksg. 6
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.vindo.se