Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.59 0.08 0.082
GBP 13.56 0.09 0.094
USD 10.9 0.17 0.171
BÖRSEN 17:04
0.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Effektiva plastfabriker är deras mission

Projekten har landat hos stora kunder i Europa och USA. Nu hoppas WIBA få visa sin automationskompetens för plastföretagen i Gnosjöregionen.

 

Starten mitt under pandemin satte käppar i hjulet för WIBA Automation i Anderstorp när det gäller möjligheten att komma ut lokalt och presentera sina lösningar.

– Inom snar framtid hoppas vi ha en säljare som kan bearbeta marknaden så vi kan bli ännu mer etablerade i den här fantastiska regionen, säger vd Christian Hiljemark.

 

Vi har flera kunder som vill ta hem produktionen för att säkerställa ­leveranserna för den europeiska ­marknaden, säger Christian Hiljemark, vd WIBA Automation.

 

Svensk automation = smarta lösningar

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök pågår ett stort arbete med en hel automationscell, inklusive formspruta, som ska levereras till en underleverantör inom bilindustrin. Ett annat projekt är på gång för ett utvecklingsprojekt inom energisektorn, och på lagret står ett projekt färdigpackat och redo för leverans till en lokal kund.


Som expert på effektivisering av plastproduktion har WIBA etablerat sig strategiskt mitt i det svenska plastmekkat. Men hittills har man gjort de riktigt stora affärerna utomlands.

– Sverige har ett bra rykte när det gäller automation och vi har fått väldigt positiv respons från de projekt vi har levererat. De tycker att vi har smarta lösningar. Svensken gillar enkelheten och det har gjort oss framgångsrika. Det enklaste sättet är ofta det bästa, konstaterar Christian.

 

En komplett automationscell med tillhörande formspruta ska levereras till en underleverantör inom bilindustrin.

 

Projekthantering styrs av skarpa kundkrav

 

Dessa samarbeten med kunder som är ledande europeiska underleverantörer har gett värdefulla erfarenheter.

– Vi klarar projekthantering som är styrd av skarpa kundkrav. Samtidigt är vi fortfarande en liten organisation som kan erbjuda konkurrenskraftiga priser, säger Christian.

 

De är experter på automationslösningar och har också tagit fram den egna produkten FilaBox – en lådväxlare som möjliggör obemannad körning med fler maskintimmar.

 

Rekryterar och kompetensutvecklar

 

WIBA söker både säljare och auto­ma­­­tionstekniker för att fortsätta tillväxt­resan. Samtidigt satsar man i samarbete på Polymertekniskt Centrum på kompetenshöjande insatser lokalt.

– De har installerat en formspruta ­hos oss för utbildning inom process­optimering. Vi håller också på att installera en portalrobot för utbildning av automationstekniker, säger Christian.

 

WIBA Automation slår ett slag för den lokala kompetensutvecklingen i sitt samarbete med Polymertekniskt Centrum – som förlägger utbildningar lokalt hos WIBA.

 

 

 

FAKTA
WIBA Automation – effektiviserar er plastfabrik! Vi har tre fokusområden automation formsprutning, extrudering och maskin.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & WIBA AutomationKONTAKTUPPGIFTER

WIBA Automation AB

Telefon: 0705916134
Mail: info@wiba-automation.se

Besöksadress:
Depågatan 7
33433
Anderstorp

Postadress:
Skallebackav. 29
30241
Halmstad

Webbadress:
www.wiba-automation.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår