Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.56 -0.03 -0.026
GBP 13.52 -0.03 -0.033
USD 10.85 -0.04 -0.035
BÖRSEN 17:30
0.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Lackat och klart i Skillingaryd!

Närproducerat är hett. Med sin helt nya pulverlackeringslina kan WOG Metall möta kundernas efterfrågan av energieffektiv och snabb legolackering.

 

– Vi vill jobba med hållbarhet på lång sikt och den här investeringen ligger helt i linje med den ambitionen. Vår nya lackeringslina förbrukar mindre energi, ger möjlighet att optimera hängningen ännu mer och ger ett ännu bättre ­lackeringsresultat, säger Daniel Wolbe.
Och så finns man dessutom nära sina kunder. Varför skicka sitt gods långa vägar för lackering när man har WOG Metall i Skillingaryd?
– Vi ska fortsätta att finnas här i lövskogen och ta ansvar för det vi gör, säger Daniel.

 

”Nu blir det ännu enklare för våra kunder i närområdet att lägga lackeringsjobben hos oss”, säger Daniel Wolbe (tv) och Kristoffer Davidsson (th), delägare WOG Metall.

 

 

Ökad kapacitet och snabbare omställning

 


En viktig del av det ansvaret handlar om att se till att produktionen inom rör, plåt och lackering kan ske så effektivt som möjligt. WOG Metall har funnits i Skillingaryd sedan 1944 och erbjuder en bred tillverkning av bland annat butiksinredning, möbelkomponenter och monterade produkter och detaljer som levereras direkt till slutkund. Kristoffer Davidsson visar bilden på den helt tomma lackeringslokalen så som den såg ut strax innan semestern när den gamla linan var nedmonterad och bortforslad.
– Danska AABO-Ideal har levererat den nya lackeringsanläggningen och själva appliceringsutrustningen kommer från Wagner här i Skillingaryd, berättar Kristoffer.
Efter semestern togs den nya anläggningen i drift och allt, ja verkligen allt, har blivit mycket bättre:
– Vi har mer kapacitet, kan göra snabbare omställningar och pulverbyten, hela anläggningen är smartare och mer energieffektiv.

 

Den nya lackeringsanläggningen hos WOG Metall ger möjlighet att optimera hängningen på ett helt nytt sätt.

 

 

Hållbar och komplett leverantör


Att pulverlackeringen är själva hjärtat hos WOG Metall är tydligt. Här tar produkter form, från konstruktion via laserskärning, kapning, bockning, pressning och svetsning till pulverlackering, montering, packning och distribution.
– Ledtiderna kortas markant när vi har all bearbetning i huset. Och det blir enklare för kunder i vårt närområde att utnyttja oss som hållbar och komplett leverantör när man slipper långa transporter, säger Daniel.

 

Svart, vitt, grått – eller kanske klarrött eller knallgrönt? Pulverlackering förlänger livslängden på produkten.

 

 

Fakta WOG METALL AB – En komplett samarbetspartner inom rör och plåt, från råmaterial till färdig, lackerad produkt. Egen pulverlackering.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

WOG Metall AB

(WOG Metall AB)

Telefon: 0370-735 02
Mail: info@wogmetall.se

Besöksadress:
Elghammar 3
56892
Skillingaryd

Postadress:
Elghammar 3
56892
Skillingaryd

Webbadress:
www.wogmetall.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår