Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Legoleverantören som aldrig sitter still

Hos WOG Metall i Skillingaryd jobbar man hela vägen från fullformatsplåt och rör till komplett produkt – via den egna pulverlackeringen. 

 

– Tänk vad många skolelever som har suttit i en sådan här stol. Classic-stolen har tillverkats sedan 1960-talet och vi har haft det här samarbetet med Christer Kulla i Alvesta i decennier, säger Daniel Wolbe.

 

Hela processen under ett tak

 

Just nu sitter han faktiskt still, Daniel, tillsammans med kollegan Kristoffer Davidsson – två av fyra delägare som driver både WOG Metall och syster­bolaget WOG Trä. Men att de båda sitter still beror på att man vill visa just stolen Classic 360 som kommer i tre olika höjder, med rygg och sits i formpressad bok eller björk eller stoppad och klädd i textil, med eller utan armstöd och med möjlighet till kopplingsbeslag. Och såklart – i en mängd olika färger beroende på kundens önskemål.

– Vill man ha knallrött löser vi det. Vi har ju vår egen pulverlackering i huset, säger Daniel.

 

Stolen Classic 360 används i många offentliga miljöer – och tillverkas av WOG Metall i ­Skillingaryd. Tv Kristoffer Davidsson, th Daniel Wolbe.

 

Fortsatta investeringar under 2023

 

Butiksinredning är en viktig kundgrupp hos WOG Metall, men segmentet kompletta produkter som tillverkas, monteras, lagerhålls och distribueras direkt till slutkund växer. Här är Classic 360 ett bra exempel.

– Generellt ser vi en lite lugnare order­ingång just nu, men det är fortfarande höga nivåer. Blir det en nedgång kommer den knappast att bli långvarig för vi har många spännande projekt att bearbeta och tittar på fortsatta investeringar under 2023, säger Kristoffer.

Daniel förtydligar, med glimten i ögat:

– Vi har riktigt spännande saker på gång.

 

Full flexibilitet och stor bredd

 

Med alla processer inom rör och plåt under samma tak kan WOG Metall er­bjuda full flexibilitet, från konstruk­tion, laserskärning, kapning, bockning, pressning, svetsning och gängning till pulverlackering, montering, packning och distribution. Kvalitet och hög ­leveranssäkerhet är honnörsord.

– Vi arbetar snabbt och effektivt med ett enda sikte – att lösa kundens önskemål på bästa sätt, säger Daniel.

 

 

Från rör och laserskuren formatplåt till kompletta produkter – allt under samma tak hos WOG Metall.

 

 

 

FAKTA
WOG Metall – en komplett samarbetspartner inom rör och plåt, från råmaterial till färdig, lackerad produkt. Egen pulverlackering.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

WOG Metall AB

(WOG Metall AB)

Telefon: 0370-735 02
Mail: info@wogmetall.se

Besöksadress:
Elghammar 3
56892
Skillingaryd

Postadress:
Elghammar 3
56892
Skillingaryd

Webbadress:
www.wogmetall.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår