Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Måndag 24 januari Grattis Erika
Valuta
EUR 10.51 0.07 0.073
GBP 12.51 0.05 0.046
USD 9.28 0.08 0.082
BÖRSEN 17:30
-3.95%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

PROFFS PÅ PLÅT- OCH RÖRBEARBETNING

Med kreativitet, driftighet och kraftfulla investeringar fortsätter WOG Metall att stärka positionen som legotillverkare rustad för morgondagens krav.

 

– Vi utvecklar oss själva samtidigt som vi utvecklar våra kunder, säger Kristoffer Davidsson. Han äger och driver WOG Metall tillsammans med Daniel Wolbe och ytterligare tre delägare. Ett företag med djupa rötter i den småländska myllan, beläget i Elghammar Skillingaryd, där kundens idé och önskemål leder vägen framåt.

 

De är proffs på plåt- och rörbearbetning. ”Vi är förhoppningsfulla för framtiden”, säger Daniel Wolbe (tv) och Kristoffer Davidsson (th), här vid WOG Metalls egen pulverlackslinje.

 

Alla processer i huset

 

– Vi är måna om att bygga en nära relation till våra kunder. Att vi har alla processer i huset är en stor fördel som kortar ledtider, stärker kvalitén och ger en hög leveranssäkerhet. Flexibilitet och snabba omställningar är vårt sätt att jobba, säger Daniel Wolbe.

Och visst är det en fullmatad maskinpark i ett genomtänkt flöde, från automatiserad fiberlaser och rörlaser via kantpressar och flerop till pressavdelning, svetsrobotar, manuell svets, egen pulverlacksanläggning och avdelning för montering och packning.

 

Tre svetsrobotar ger stor flexibilitet och kapacitet för stora serier.

 

Snabbare bearbetning i ny planlaser

 

Investeringsviljan har alltid varit hög i WOG metall. Den nya planlasern från Bystronic är precis på väg in när GnosjoRegion.se kommer på besök.

– Den innebär en uppgradering för oss till 6kW vilket gör att vi får upp hastigheten ytterligare. Och redan nu har vi ledig kapacitet i huset. Vi känner att vi har investerat rätt och vi är väldigt sugna på mer. Vi är förhoppningsfulla för framtiden! säger Daniel Wolbe.

 

Rörlasern bearbetar stålrör upp till 5 mm tjocklek samt 142 mm i diameter.

 

Synergier med trä och metall

 

WOG Metall som grundades redan 1944, då som möbelsnickeri, är i stark tillväxt. Företaget omsätter idag cirka 35 miljoner kronor och har 30 anställda. År 2001 utökades verksamheten med systerbolaget WOG Trä AB.

– Vi ser många synergier genom att ha både metall och trä i samma grupp. Många kunder inom möbel, inredning och design efterfrågar integrerade produkter och där har vi en väldig styrka, säger Kristoffer Davidsson.

 

 

Kantpressavdelningen hos WOG Metall erbjuder presskraft upp till 150 ton och hanterar ämnen upp till 3 meter i bredd.

 

 

 

FAKTA WOG METALL AB

WOG är en komplett samarbetspartner inom legotillverkning. Bearbetning av rör och plåt genom smarta och snygga lösningar. Från råmaterial till färdig, lackerad produkt som skickas direkt till slutkund.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

WOG Metall AB

(WOG Metall AB)

Telefon: 0370-735 02
Mail: info@wogmetall.se

Besöksadress:
Elghammar 3
56892
Skillingaryd

Postadress:
Elghammar 3
56892
Skillingaryd

Webbadress:
www.wogmetall.se