Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Onsdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.88 -0.03 -0.032
GBP 12.13 -0.06 -0.064
USD 11.32 -0.05 -0.048
BÖRSEN 16:39
0.22%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hållbara möbler i schyssta material

FSC-certifiering pågår, en formalitet som vidimerar det som alltid är standard hos WOG Trä i Vaggeryd: produktion med hänsyn till människor och miljö.

 

– I grunden handlar det om spårbarhet. Vi ska kunna visa att vi är hållbara hela vägen och att alla våra produkter är tillverkade av träråvara som kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö, förklarar Jonas Ireklint.

Daniel Wolbe fortsätter:

– Och det här är inget nytt för oss, vi har alltid jobbat så och känner oss trygga i det. Men FSC-­certifieringen blir ett sätt att vidimera vårt hållbarhetsfokus.

 

Daniel Wolbe (tv) och Jonas Ireklint (th) är två av delägarna i Götaströmsgruppen som äger både WOG Trä och systerbolaget WOG Metall.

 

Från komponenttillverkning till kompletta möbler

 

WOG Trä i Vaggeryd, mitt i det små­ländska möbelriket, är en komplett leverantör av inredning och möbler i alla träbaserade skivmaterial. På 9 000 kvm produktionsyta förvandlas råmaterial till kompletta möbler via ett genomtänkt produktionsflöde med högauto­mati­serad maskinpark och en 100 meter lång monteringslina. Jonas visar ett exempel på färdig möbel som är på väg ut till kund; en återvinnings­station för offentlig miljö.

– Men vi erbjuder också ren komponenttillverkning. Och vi tillverkar väldigt mycket special till våra kunder inom kontor, badrum och butiksinredning. Just nu har vi

6 000 olika tillverknings­ordrar i gång till 70 olika kunder, berättar Jonas.

 

Starrike – en egen produktserie med möbler och inredning för privatmarknaden.

 

 

Rätt kvalitet i rätt tid ut till kund. Här en återvinningsstation för offentlig miljö. 

 

Leveransprecision – en konkurrensfaktor

 

Orderingången ser bra ut, precis som den gjort det senaste året, trots omvärldsbekymmer som pandemi och krig med skenande materialpriser och globala leveransproblem.

– Vi ser att den globala situationen påverkar oss – och faktiskt stärker oss som lokal leverantör i Vaggeryd, konstaterar Daniel.

Kunder inom bygg kräver extrem leveransprecision och här håller WOG Trä en hög standard. En annan framgångsfaktor är kontinuerliga investeringar i ny teknik.

– Det ligger i vårt DNA att ha en ­ständigt uppdaterad maskinpark. Just nu har vi en helautomatiserad robot­bestyckad borrmaskin på väg in som ökar vår kapacitet. Och vi tittar redan på nästa investering, säger Jonas.

 

Specialister på kundanpassat. 6 000 olika tillverkningsordrar till 70 olika kunder pågår samtidigt i möbelfabriken.

 

 

FAKTA
WOG Trä – komplett samarbetspartner från råmaterial till färdigmonterade och lackerade produkter. Arbetar i alla träbaserade skivmaterial.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

WOG Trä AB

Telefon: 0393-615029
Mail: info@wogtra.se

Besöksadress:
Munksjög. 18 götafors industriområde
56733
VAGGERYD

Postadress:
Munksjög. 18 götafo
56733
Vaggeryd

Webbadress:
www.wogtra.se/wog-tra